13.9.2024

Testi: Älypuhelin kiinni tiukasti moottoripyörän tai polkupyörän tankoon – magneetilla

Kuva Jussi Partanen

Magneettipidike toimii niin polkupyörässä, mopossa tai vaikka moottoripyörässä.

Älypuhelin on tänä päivänä laite, joka kulkee joka paikassa mukana. Laajojen toimintojen vuoksi sitä voi käyttää vaikka navigaattorina. Kun älypuhelimen kanssa navigoi esimerkiksi moottoripyöräillessä, puhelin olisi hyvä saada kiinni moottoripyörän tankoon.

Puhelimen kiinnittämiseen esimerkiksi polkupyörän ohjaintankoon on monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja. On kiinnikkeitä, joihin puhelin ja siihen kiinnitettävä kotelo käännetään ja lukitaan kiinni. Tarjolla on myös monenlaisia remmikiinnitteisiä pussukoita.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tehokas magneetti

Puhelimen voi kiinnittää polkupyörän ohjaustankoon, tai miksi ei vaikka sähköskuutin tai mopon tankoon, vaikka moottoripyöränkin tankoon, myös magneetilla.

Ranskassa perustettu Shapeheart-niminen brändi on kehittänyt magneettikiinnitteisen puhelimen kotelon. Se on varsin yksinkertainen ja siisti tapa kiinnittää puhelin ohjaintankoon. Ohjaintankoon kiinnitetään vain pieni ja siisti magneetti, johon puhelinkotelo, johon puhelin on laitettu sisälle, lätkäistään kiinni. Varsin yksinkertaista ja kätevää.

Ja miten se siinä pysyy? No todella tiukasti, maasto-ajossakin. Shapeheartin magneetti on todella tiukka ja se kestää jopa 50 kertaa älypuhelimen painon, eli noin 9 kilon verran. Puhelimen pois ottamiseksi magneetista tarvitaan jopa hieman voimaa, se ei lähde ihan helposti irti.

Vaikka testissä ollut Shapeheart-magneetti ja kotelo oli tarkoitettu polkupyöräkiinnitykseen, niin tulee mieleen, että voisiko kyseistä systeemiä käyttää myös moottoripyörässäkin? 

Kyllä voi, Shapeheartilla on tarjolla kiinnityssarjoja niin pyöräilijöille, moottoripyöräilijöille, autoilijoille kuin juoksijoillekin.

Kotelo, mihin puhelin pujotetaan sisälle, on myös sellaista materiaalia, että puhelinta pystyy myös käyttämään sen kanssa, joten ajaessa esimerkiksi puheluiden puhuminen nappikuulokkeiden kanssa hyvin.

Suojapussi on myös säänkestävä. No, suojapussin takaosa on nailonia, joten varmasti se jonkun verran kosteutta imee, jos Shapeheartia käyttäisi rankkasateessa pitkään.

Kolmea kokoa

Shapeheartin koteloita on kolmea eri kokoa. Tarjolla on M, XL- ja 2XL-kokoiset kuoret. Jostain syystä koko L on jätetty välistä pois. Testissä oli XL-kokoinen kotelo ja sitä käytettiin iPhone 14 Pro -puhelimen kanssa. XL-koko sopii siis 16,5 senttimetrin pituisille, tai sitä lyhyemmille puhelimille.

Pakkauksessa tulee mukaan magneetti ja kotelo. Pelkkiä magneettipidikkeitäkin voi ostaa erikseen, jolloin sellaisen saa jokaiseen mahdolliseen kulkupeliinsä asennettua valmiiksi. Polkupyöräilijöille on saatavilla myös magneettipidike, jonka voi kiinnittää pyörän ohjainputken päähän, mikäli pyörän stemmi sen sallii. Lisäksi saatavilla on silikonilenkeillä tankoon kiristettävä magneetti.

Shapeheartin magneettiset puhelinkiinnikkeet tuntuivat toimivan Moottorin testissä. Puhelin kiinnittyy napakasti magneettiin ja myös pysyy siinä, mikä on tietysti tärkeintä tällaisessa tuotteessa. Puhelimen ympärillä oleva suojapussi ei estänyt esimerkiksi kasvojentunnistuksen käyttöä. Shapeheart myös sanoo, että vaikka sen magneetit ovat voimakkaita, niiden ei pitäisi häiritä puhelimen toimintaa. Mitään toimintahäiriöitä puhelimessa ei testin aikana havaittu.

Shapeheartin puhelimenkiinnitys-sarjat maksavat noin 30–40 euroa. Moottoripyörään kiinnitettävästä sarjasta voi joutua pulittamaan myös 50 euroa, mutta silloin pakkauksessa on mukana myös nivelellä varustettu jalka, jolloin puhelimen paikan moottoripyörän ohjaamossa saa asemoitua mieleisekseen. Tuotteilla on kahden vuoden takuu.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat