8.12.2020

2021 Isuzu D-Max 34 390 euroa – kolmas kerta toden sanoo

Vuosimallin 2021 Isuzu D-Max tarkoittaa Suomessa kolmatta sukupolvea, jota on tarjottu Thaimaassa jo vuodesta 2019 lähtien.

Vuodelle 2021 Isuzu D-Max saa uuden sukupolven Suomessa. Tunnetun lava-auton kolmas sukupolvi esitellään Suomessa vuoden 2021 alussa, mutta hinnasto on jo selvillä. Edullisimmillaan tuleva D-Max irtoaa kaupasta alle 35 000 euron.

Valmistaja lupailee uutuuden olevan edeltäjäänsä henkilöautomaisempi muun muassa ajettavuuden, mukavuuden ja turvallisuuden osalta. Isuzu on valmistanut lava-autoja jo lähes 60 vuoden ajan ja D-Max on kuulunut mallistoon vuodesta 2002.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2021 Isuzu D-Max

Uusi D-Max on aiempaa aggressiivisemman ja jykevämmän näköinen. Vääntöjäykkyyden kerrotaan kasvaneen 20 prosenttia ja pitkittäisjäykkyyden jopa hieman enemmän.

Ohjaamo on aiempaa reilumpi, kiitos 30 millimetriä kasvaneen akselivälin. Ohjaamosta luvataan löytyvän muutenkin parempi ergonomia aina ajoasentoa myöden – alentunut melutaso sekä vähemmät värinät otetaan nekin varmasti iloiten vastaan. Samalla ovet ovat kasvaneet autoon kulkua helpottamaan.

Moottorina toimii edelleen kehitetty 1,9-litrainen turbodiesel, jonka huipputeho on 120 kilowattia (163 hv) ja huippuvääntö on 360 newtonmetriä. Askia voi hämmentää itse, tai antaa automaatin hoitaa, mutta siinä on aina kuusi pykälää. L-varustetasoa lukuun ottamatta vakiovarusteluun kuuluu myös tasauspyörästön luistonrajoitin.

Myös maastoon

Maastossa liikuttaessa on iloa 24 senttimetrin maavarasta ja pienentyneestä kääntöympyrästä. Tulo- ja jättökulmat ovat aikaisempaa suuremmat ja D-Maxilla voi kahlata jopa 80 senttimetriä syvässä vedessä. D-Maxissa kallioiden ja kantojen iskuilta on suojattu myös sekä jäähdytin että välijäähdytin, joten senkin osalta potentiaalia maastokäyttöön pitäisi riittää.

Lava on sekä Space Cabissa että Double Cabissa pidentynyt ja korkeampien laitojen ansiosta tilavuutta on reilummin. Kantavuus on kaikissa versioissa yli tuhat kiloa ja perävaunumassa 3 500 kiloa.

Ja varusteita

Vuosimallin 2021 Isuzu D-Max tarjoaa vakiovarusteina muun muassa sähkösäätöiset, lämmitettävät ulkopeilit, sähkötoimiset ikkunannostimet (Double Cab myös takaikkunoissa), vakionopeudensäädin ja älykäs nopeudenrajoitin, monipuolinen ajotietokone ja sade- sekä hämärätunnistimet. Kuljettajan toimille on tukea alamäkihidastimesta, mäkilähtöavustimesta sekä perävaunun vakautusjärjestelmästä.

Turvallisuusvarusteista voidaan mainita kuljettajan polviturvatyyny ja sekä keskiturvatyyny etuistuimien välissä, jonka Isuzu kertoo tuovansa ensimmäisenä pick-upeihin. Lisäksi löytyy törmäyksenestoavustin jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, kaukovaloavustin, kaistavaroitin ja kaistavahti. Double Cab -malleissa ja Space Cab LS -malleissa on lisäksi kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä sekä törmäyksenestojärjestelmä.

Uuden nelivetoisen Isuzu D-Maxin hinnat alkavat Space Cab L:n 34 390 eurosta ja parempina varustetasoina tarjotaan LX (37 390 €) sekä LS (40 490 €). Näistä lippulaivana toimivissa LS -malleissa on vakiona muun muassa nahkaverhoilu, peruutuskamera, tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, älyavain, LED-valot edessä ja takana sekä astinlaudat.

Automaattivaihteiston saa LX- ja LS-varustetasoisiin D-Max Space Cabeihin 3 000 euron lisähintaan. Double Cab -mallien hinnat lähtevät 39 390 eurosta, jolloin auto on kaksipaikkainen ja viisipaikkaisten Double Cab -mallien hinnat lähtevät 51 990 eurosta. Autoon kuuluu 5 vuoden tai 100 000 kilometin takuu sekä 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu ilman kilometrirajaa.

Kuvat ja lähde: Isuzu

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat