13.8.2020

310 hevosvoimaa, neliveto ja kaksi koria: uusi Audi S3

Audi S3

Audi S3 tuo valmistajan pikkusportin takaisin uudistuneen A3:n mallistoon. Ainakin ainekset ovat tutut ja toimivat.

Audi A3 uudistui hiljattain ja nyt tehdas jatkaa malliston uudelleenrakennuksen parissa. Vuorossa on Audi S3, joka saa menohalunsa 2,0-litraisesta TFSI-moottorista. Numeroina moottori tuottaa 310 hevosvoimaa ja 400 newtonmetriä. Vaihteistona on seitsemänvaihteinen S tronic -kaksoiskytkinautomaatti ja voima välitetään tiehen quattro-nelivedon avulla.

Audi S3 tulee heti tarjolle A3:n tavoin niin Sedan kuin Sportback -koriversioina. Molemmissa tapauksissa S3 kiihtyy 0–100 km/h 4,8 sekunnissa ja huippunopeus on sähköisesti rajoitettu 250 km/h:iin.

Audi S3 Sportback

S3:n alusta on 15 mm perusmalleja matalampi ja sporttista tunnelmaa voi ruksia lisävarustelistalta lisää säädettävien iskunvaimentimien muodossa, joiden luvataan tuovan edellismallia suuremman eron mukavuuden ja urheilullisuuden välille. ESC-ajonvakautus työskentelee nyt yhdessä säädettävien iskunvaimentimien ja nelivetojärjestelmän kanssa tuodakseen ajamiseen enemmän dynaamisuutta. Audi drive select -ajotilavalitsin puolestaan vaikuttaa toki myös nelisylinterisen moottorin sointiin.

Audi S3 Sedan

Muotoilullisesti S3 on saanut vielä hiukan aggressiivisemmat pokkaukset perusmalleihin verrattuna. Keulalla ja perässä tehostevärinä on musta. Takapuskurin yhteydessä erottuu komeampi diffuusori sekä neljä pakoputken päätä. Lisävarustelistalta löytyvät ledimatriisivalot, punaiset jarrusatulat sekä 19-tuumaiset vanteet.

Sukupolvivaihdoksessa S3 on kasvanut kolme senttiä leveyttä ja korimallista riippuen 3-4 senttiä pituutta. Sportbackin tavaratila on 325 litraa, sedanin puolestaan 370 litraa.

Audi S3 Sportback

Sisällä matkustamossa A3:n tutut teemat jatkuvat. 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo on vakiovaruste ja se on päivitettävissä Audin 12,3-tuumaiseen virtuaalimittaristoon, plussalla tai ilman. Kojelaudan MIB 3 -tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö on 10,1 tuumaa. Urheiluistuimet on suunniteltu uudelleen ja niiden perusverhoilussa on hyödynnetty kierrätettyjä PET-muovipulloja.

Audi S3 Sedan

Uusi Audi S3 saapuu Euroopan jälleenmyyjille lokakuun alkupuolella ja alussa tarjolla on "Edition one" -erikoiserä joko keltaisena Sportbackina tai punaisena Sedanina.

Lähde ja kuvat: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat