22.8.2022

Abarth Pulse rikkoo reilusti rajoja – toimii lisäksi turva-auton tehtävissä uudessa brasilialaisessa formulasarjassa

Pulse vie Abarthin paitsi uudelle mantereelle, myös uuteen korimalliin. Abarth vauhdittaa avauskauttaan pyörivää Brasilian Formula 4 -sarjaa, ja Pulse pääsikin sen tiimoilta heti tositoimiin.

Moottori kirjoitti Abarth Pulsesta ensi kertaa vuoden alussa. Tuolloin tiedossa ei ollut täysin, millaisesta Abarth-virityksestä Fiatin eteläamerikkalaiscrossoveriin tulisi olemaan kyse, mutta nyt tilanne on korjaantunut. Kyseessä on ylpeästi Abarthin nimeä ja logoja kantava versio, eikä siis mikään pelkkä Abarth-teemainen malliversio. Abarth Pulsea tullaan myymään Brasiliassa 50 Fiat -erikoisliikkeessä, joissa Abarthin osasto on tavalla tai toisella erotettu Fiat-showroomista.

Pulsen skorpionipainos on ulkonäöllisesti aitoa tavaraa, värimaailmoista korisarjoihin. Aivan kaikkia yksityiskohtia meillä ei vieläkään ole tiedossa, ja esimerkiksi sisätilan ilme on toistaiseksi tummennettujen lasien takana. Valmistaja odottaa esittelevänsä uutuuden viimeistäkin piirtoa myöten alkavan kevään (meikäläisittäin syksyn) aikana. Suorituskykypuolelta tässä vaiheessa on selvää ainakin se, että FireFly -voimanlähde siivittää Abarth-crossoverin nollasta sataan "alle kahdeksassa sekunnissa" ja huippunopeus on "yli 210 kilometriä tunnissa". Molemmat luvut nostavat skorpionin tuntuvasti Fiat Pulsen yläpuolelle, niin kuin ilman muuta kuuluukin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Abarth vauhdittaa Brasilian F4-sarjaa

Formula 4 on FIA-standardien mukainen formulasarja, joka sijoittuu F2:n ja F3:n alapuolelle. Formula nelosia ajetaan useissa eri autourheilun suurmaissa, ja viimeisimpänä Brasilian autoliitto on avannut omansa kaudelle 2022 - 2023. F4 on monille nuorille kuljettajalupauksille erinomainen ponnahduslauta suurempiin formula- ja muihinkin rata-autosarjoihin.

Abarth Pulse on toiminut safety carin tehtävissä nyt kolmessa F4 -osakilpailussa.

Abarth on valittu vastaamaan Brasilian Formula nelosten tekniikasta, ja siis toimittaa myös turva-auton radalle. 180-heppainen, nelisylinterinen T-Jet -moottori kuljettaa vain parimetristä formula-autoa erittäin pirteästi. Kausi on avattu kolmella ensimmäisellä osakilpailulla. Eräänä vahvimmista voittajasuosikeista pidetään lähes 20-vuotisen F1-uran ajaneen Rubens Barrichellon poikaa Fernandoa. 

Brasilian F4 -osakilpailu käynnissä Interlagosilla.

Lähde ja kuvat: Abarth Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat