15.12.2020

Audi A3 Sportback 45 TFSI e – lataushybridi tutulla kaavalla

Audi A3 Sportback 45 TFSI e tarjoaa virtaviivaisemmassa korissa saman kuin Q3 45 TFSI e. Lopputulos on sekä ripeämpi että taloudellisempi.

Ehdimme vasta uutisoida Q3-mallien lataushybridiversioista ja heti perään vuorossa Audi A3 Sportback 45 TFSI e samalla kaavalla. Voimalinjan tekniset tiedot voi lukea Q3 45 TFSI e SUV-mallin uutisesta, mutta kulutuslukemien ja suoritusykykyarvojen osalta A3 on ylivertainen. Katumaasturina Q3 kärsii kiloista ja pulleudesta.

Ero onkin yllättävän suuri. Audi A3 Sportback 45 TFSI e kulkee peräti 13 kilometriä vastaavaa Q3-versiota pidemmälle pelkällä sähkölla ja samaan aikaan A3 kiihtyy paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen 0,5 sekuntia ripeämmin. Uskallamme jo tässä vaiheessa arvata, että A3 tulee olemaan kahdesta myös edullisempi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi A3 Sportback 45 TFSI e

Saksassa A3 Sportback 45 TFSI e on jo pian ennakkomyynnissä, mutta Suomen osalta odotamme vielä hetken. Uusi malli tulee tarjoamaan tehokkaamman lataushybridivaihtoehdon jo myynnissä olevan A3 Sportback 40 TFSI e -mallin yläpuolelle. Tehoeroa mallien välille kertyy 30 kilowattia.

Nyt myyntiin tuleva 45 TFSI e tarjoaa 180 kilowattia (245 hv) ja 400 newtonmetriä. Hybridijärjestelmässä polttomoottorina toimii 110-kilowattinen (150 hv) 1,4-litrainen turboahdettu TFSI-moottori ja Audin pienen e-kirjaimen ansaitsemiseksi autossa on lisäksi 80 kilowatin tehoinen sähkömoottori.

Kiihdytys paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen kestää 6,8 sekuntia ja huippunopeutta luvataan 232 kilometriä tunnissa. Sähköisesti ajettaessa huippunopeus 140 kilometriä tunnissa riittää myös kesärajoituksille.

Automaattivaihteistona on kuusipykäläinen S tronic, joka välittää voiman etupyörille. Akuston kapasiteetti on 13 kilowattituntia ja sen avulla WLTP-mittauksen mukainen sähköinen toimintamatka on jopa 63 kilometriä. Aina kun akussa on virtaa, 45 TFSI e lähtee liikkeelle sähköisesti.

Tämä hybridimalli on ladattavissa korkeintaan teholla 2,9 kilowattia. Näin ollen tyhjä akku on ladattavissa täyteen noin viidessä tunnissa tavallisesta kotitalouspistokkeesta.

Sporttia varustelulla

Ulkokuoresta erottuu paljon mustaa muovia sisältävä ulkonäköpaketti, jolla valmistaja tavoittelee sporttista ilmettä. Tarjolla on Matrix led -ajovalot, joiden yksittäisen led-elementtien sijoittelusta voi löytää e-kirjaimen. Mallin 17-tuumaisten vanteiden sisällä sijaitsevat jarrulevyt ovat suuremmat kuin vähemmän tehokkaassa 40 TFSI e -lataushybridissä ja jarrusatulat on maalattu punaiseksi.

Sporttiseen vakiovarusteluun kuuluu myös Audi drive select, sporttijakkarat sekä tummennetut lasit ja muutamia mukavuusvarusteita. Saksassa A3 Sportback 45 TFSI e alkaa hinnasta 40 400 euroa, mutta kotimaan hintoja joudumme vielä odottamaan.

Kuvat ja lähde: Audi

Luetuimmat