28.7.2021

Bentley Bentayga S – Buckinghamin palatsi juoksutrikoissa

Bentley Bentayga S

Moottori on tuttu, mutta alusta ja ilme uusia. Suuri katumaasturi Bentley Bentayga S suuntaa sporttisuuteen juoksutrikoisiin ahtautumalla.

Brittiluksuksen uutuusmalli pukee trikoot jalkaan ja lähtee lenkille. Vastaava Bentayga V8 painaa massiiviset 2416 kilogrammaa eikä painonsäästöstä puhuta. Uusi Bentley Bentayga S lupaa silti enemmän sporttisuutta ja lisää jäykkyyttä.

Ässäuutuus tulee neljänneksi vaihtoehdoksi Bentayga-mallistoon, johon kuuluu jo V8, Hybrid sekä itseoikeutettuna lippulaivana W12 Speed. Myös ulkomuotoa on viilattu sporttisempaan suuntaan muusta mallistosta erottautumiseksi.

Bentley Bentayga S

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bentley Bentayga S

Kyseessä on ikään kuin omana mallina esitelty sporttivarustepaketti. S on tunnistettavissa 22-tuumaisista vanteista, jotka ovat auton eri puolilla peilikuvia eli aerodynaamisesti ja visuaalisesti kuten kuuluukin.

Bentley Bentayga S

Lisäksi erottautumistekijöihin lasketaan S-mallin merkinnät sekä vakiovarusteinen tummaoptiikkapaketti. Samaan aikaan takapään ilmanohjain on suurempi, helmat ovat mustat, valot tummennetyt ja sporttiputkiston päät mustat.

Alcantaraa on hyödynnetty verhoilumateriaalina S-mallin uusissa istuimissa, vaihteenvalitsimessa, ohjauspyörässä, kattoverhoilussa ja useissa pienemmissä yksityiskohdissa. Verhoilulla on haettu suorituskyvystä vihjaavaa ilmettä. Bentayga S on ostettavissa neljällä, viidellä tai seitsemällä paikalla.

Bentley Bentayga S

Sporttisuuntauksen kannalta olennaisin muutos lienee alusta, jonka kerrotaan olevan suunnattu ennen kaikkea kuljettajalle. Ilmajousitusta on jäykistetty 15 prosenttia Sport-ajotilassa ja vakiovarusteinen 48 voltin sähköjärjestelmään pohjautuva aktiivinen kallistuksenvaimennus Bentley Dynamic Ride on viritetty vastaavasti juurikin korkean ja painavan auton kallistelua minimoimaan. Torque Vectoring -järjestelmä ohjaa voimaa tarvittavaan paikkaan ja myös sen viritystä on hienosäädetty sporttisempaan suuntaan.

Bentayga S:n voimanlähde on V8-mallista tuttu neljälitrainen twin-scroll-turboilla varustettu V8-bensiiinimoottori joka tarjoaa tässäkin tapauksessa 404 kilowattia (550 hv) ja 770 newtonmetriä. Kiihtyvyys 0–100 km/h on 4,5 sekuntia jää vain kuusi kymmenystä W12-moottorisen lippulaivan lukemista.

Luvattu huippunopeus 290 km/h. Yhdellä polttoainetankillisella pitäisi päästä noin 654 kilometrin matka, joka on perinteisesti tärkeä lukema pitkän matkan taittamiseen tarkoitetulle autolle.

Kuvat ja lähde: Bentley 

Luetuimmat