22.1.2021

BMW i4 saa M-version – luvassa sporttista sähköä

Autocarin mukaan vielä julkaisematon sähköauto BMW i4 saa M-version tuomaan sporttista potkua merkin sähköautorintamalle.

Baijerilaisvalmistajan tuleva porrasperäinen sähköauto BMW i4 saa M-version eli Motorsport-osaston tunnettua brändiä kantavan sporttisemman tehoversion. Kyseessä lienee M-performance eikä suinkaan niin sanotusti "aito" Motorsport-tuote. Asiasta uutisoi brittiläinen Autocar.

Kehitysaskel on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen koko autonvalmistajalle. Samaan aikaan on haaste pitää vanhat BMW M -brändin asiakkaat tyytyväisinä, saada osa heistä siirtymään ja vakuuttumaan sähköistymisestä sekä houkutella uusia asiakkaita, ja ehkä kokonaan uusi sukupolvi, tämän brändin pariin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

BMW i4 saa M-version

Saksalaisvalmistaja on siis jo virallisesti vahvistanut, sähköisen BMW M-mallin olevan tulossa. M-osaston johtaja Markus Flasch kertoi odottavansa, että pääsee esittelemään ensimmäistä kertaa sähköisen sporttimallin. Ainakin Autocar olettaa tämän tarkoittavan, että BMW i4 saa M-version.

Toisin kuin hinnatkin jo saaneet vuosimallin 2021 BMW M3 ja M4 -mallit, tulevan sähkösportin ei uskota olevan täysimittainen Motorsport-tuote. Se tullee asettumaan sähköpuolella vastaavaan lokeroon kuin esimerkiksi polttomoottorilla kulkeva M340i eli lähinnä M-logoilla kuorrutetuksi sporttisemmaksi versioksi.

Porrasperäinen sähköauto BMW i4 julkaistaneen tavallisessa tuotantoautoversiossaan muutaman kuukauden sisällä, sillä sitä odotetaan myyntiin vielä tämän vuoden puolella. Tehtaan tahallaan vuotamista "salakuvistakin" on kohta kulunut jo vuosi.

Itse asiassa BMW kertoi jo vuoden 2019 puolella, että Tesla Model 3 haastettaisiin autolla, josta löytyy yli 500 hevosvoimaa ja 600 kilometriä toimintamatkaa. Näin ollen odotuksemme ovat yhä sillä tasolla ja tämä voisi viitata huhuttuun M-versioon. Tuo teho riittäisi kyllä haastamaan Teslan, mutta jättäisi yhä tilaa vieläkin kireämmälle Motorsport-mallille.

Jo aiemmin julkistettu sähköinen SUV BMW iX saattaa sekin saada ainakin jonkinlaisen terästetyn M-mallin. Tästä ei kuitenkaan ole vielä enempää tietoja. Olisi loogista mikäli mallit hyödyntäisivät samaa sähköistä voimalinjaa.

BMW:n Motorsport osasti pärjäsi viime vuodesta 2020 varsin hienosti onnistuen saavuttamaan 6 prosenttia kasvua. Tämän taustalla ovat juurikin nämä M Performance -mallit muun muassa 3-, 4- ja X5 -sarjoista. Myös paljon kehuja saanut M2 CS on ollut menestys.

Kuvituskuva: BMW, Lähde: Autocar

Luetuimmat