20.9.2020

Brändin eka oma Cupra Formentor sai hinnat – alkaen 48 000 euroa

Cupra Formentor

Crossover Cupra Formentor saapuu kauppoihin lippulaivamallilla 48 000 euron hintaisena. Yli 300 hevosvoimaa ja neliveto lienevät monien toivelistalla.

Cupra Formentor on uuden Seatista ponnistavan brändin ensimmäinen itse kehitetty malli. Hämmästelimme jo maaliskuussa 2019 ensimmäisten vuotojen yhteydessä, miksi ihmeessä sporttibrändiksi kuvitellun Cupran mielikuvaa luodaan korkealla ja painavalla katumaasturilla – massa on muuten asia joka on jostain syystä jätetty tiedotteessa kokonaan mainitsematta.

Cupra Formentor

Cupra Formentor on siis crossover-malli, jonka valmistaja kertoo yhdistävän hienostuneisuuden ja dynaamisen ajomukavuuden. Jotenkin viimeistään dynaaminen ajomukavuus lähinnä naurattaa kaikessa käsittämättömyydessään. Cupra Formentor on noin 4,5 metriä pitkä, 1,8 metriä leveä ja 1,5 metriä korkea – tavaratilaa on 420 litraa.

Uutuuden tiedoista voi lukea tarkemmin tämän vuoden maaliskuussa tapahtuneen Cupra Formentorin julkaisun kattaneesta jutusta. Kertaamme perusteet vielä tässä yhteydessä, mutta tällä kertaa keskitymme hinnastoon. Se alkaa lukemasta 47 892,27 euroa.

Cupra Formentor

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Cupra Formentor sai hinnat

Uusi Cupra Formentor ei sovi köyhille, sillä se tarjotaan myyntiin vain malliston lippulaivalla – ainakin alkuun. Tämä tarkoittaa turboahdettua 2,0 TSI -bensiinimoottoria, 4Drive-nelivetoa ja DSG-automaattivaihteistoa – tekniikkapakettia, joka kuulostaa Seatilta. Suorituskykyä on luvassa: 310 hevosvoimaa tehoa, 400 newtonmetriä vääntöä ja näiden avulla 100 kilometrin tuntinopeus saavutetaan alle 5 sekunnissa.

Vakiovarustelu pitää sisällään muun muassa mukautuvan alustansäädön (DCC), urheilulliset Cupra-istuimet, led-valot, avaimettoman käytön, kolmialueisen automaattisen ilmastoinnin, pysäköintitutkat edessä ja takana, pysäköintiavustimen, peruutuskameran, 10,2-tuumaisen digitaalisen mittariston, 12-tuumaisen tietoviihdejärjestelmän näytön, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kaukovaloavustimen, liikennemerkkien tunnistuksen ja lämmitettävän ohjauspyörän. Vetokoukku on saatavilla lisävarusteena.

Cupra Formentor

Vakiovarusteinen Full Link -järjestelmä tarjoaa käyttöön sekä Apple CarPlayn että Android Auton. Kiinteän SIM-kortin avulla Formentorin voi yhdistää Connect-sovellukseen, jolloin saataville tulevat muun muassa auton etähallintapalvelut. Connect-sovelluksen käyttäjät pääsevät myös näkemään esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta ja auton tilasta.

Cupra Formentorin vakiovarusteiset kuljettajaa avustavat pitävät sisällään muun muassa Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmän hätäjarrutustoiminnolla, Side Assist -kaistanvaihtoavustimen, takana risteävästä liikenteestä varoittavan Exit Assist -avustimen, Exit Warning -ovenavauksen varoittimen, Traffic Jam Assist -ruuhka-avustimen ja Emergency Assist -hätätilanneavustimen.

Cupra Formentor Seat

Lataushybridi tulossa

Toistaiseksi edellä esitelty malli on hinnastossa ainoa ja hinta skaalautuu vain yhteen suuntaan lisävarusteita lisäämällä. Hinnastoon ja lisävarusteisiin voi tutustua Cupran verkkosivuilla. Ensi vuonna valikoimiin lisätään myös lataushybridi, mutta sen hinnasta ei ole vielä mitään tietoa.

Lataushybridi tulee koostumaan 1,4-litraisesta 110 kilowatin (150 hv) TSI-bensiinimoottorista, joka on yhdistetty 85 kilowatin (115 hv) sähkömoottoriin. Järjestelmän yhteistehoksi luvataan 180 kilowattia (245 hv) eli nykyvaihtoehtoa vähemmän.

Litiumakun kapasiteetti tulee olemaan 13 kilowattituntia. Tuon akun tulisi riittää jopa 60 kilometrin WLTP-mittaustavan mukaiseen toimintamatkaan pelkällä sähköllä.

Tuosta lataushybridistä poiketen uudet 2,0 TSI -moottorilla varustetut nelivetoiset Cupra Formentorit saapuvat Suomeen loppuvuodesta 2020. Cupran takuu on 5 vuotta tai 100 000 kilometriä.

Kuvat ja lähde: Cupra

Luetuimmat