25.3.2021

Cupra Tavascan tulee tuotantoon – saadaanko neliveto ja yli 300 hv?

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan tulee tuotantoon vuonna 2024. Konseptiauto on jo nähty nelivetoineen ja yli 300 hevosvoiman tehoineen, mutta nyt odotamme tuotantoversion tietoja.

Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths julkisti vuotuisessa lehdistötilaisuudessa, että Cupra Tavascan tulee tuotantoon ja julkaistaan vuoden 2024 aikana. Samassa tilaisuudessa kerrottiin pienen sähköauton olevan suunnitelmissa vuodelle 2025. Tavascan tulee olemaan brändin toinen täyssähköauto vielä tämän vuoden aikana esiteltävän Cupra Bornin, tai el-Bornin, jälkeen.

– Toteutamme unelmamme: Cupra Tavascan tulee olemaan todellisuutta. Se tulee pohjautumaan MEB-perusrakenteelle, mutta suunnitellaan sekä kehitetään Barcelonassa ja päätyy Euroopan ja muiden alueiden markkinoille vuonna 2024, sanoo Griffiths.

Cupra Tavascan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Cupra Tavascan tulee tuotantoon

Sinällään Cupra Tavascan on jo nähty, mutta kyseessä on vain konseptiauto. Emme vielä tiedä kuinka tarkasti konsepti tulee siirtymään tuotantoon ja mitä käytännön kompromisseja joudutaan tekemään. Näistä Cupra ei ole paljastanut enempää.

Tarkastellaan kuitenkin toistaiseksi konseptia, joka antaa varmasti vahvat suuntaviivat tulevalle tuotantomallille. Nykytrendin mukaisesti tämäkin malli yhdistelee SUV-luokan ulkonäköä perinteiseen viistoperään. Valmistaja puhuu jälleen Coupén muotoilusta, mutta heille olisi hyvä muistuttaa sen rajaavan ovien määrää.

Cupra Tavascan

Valmistajan mukaan auton ulkoasussa yhdistyvät suorituskyky ja tehokkuus. Keulan Cupra-logo on valaistu ja ilmanottoaukkoja on runsaasti - näiden kerrotaan ohjaavan ilmaa joko korin ympäri tai akkuja jäähdyttämään. Mittakaavasta kertoo hieman, että konseptiauton alla pyörii 22-tuumaiset vanteet.

Takaosan diffuusorin kerrotaan olevan toiminnallinen, joka on ilahduttavaa kuulla. Takana Cupra-logo on osa yhtenäistä takavaloraitaa.

Konseptiauton voimalinja yhdistää sähkömoottorit molemmille akseleille ja yhteistehoa saavaan 225 kilowattia (306 hv) tehon – tämä tarkoittaa nelivetoisuutta. Lattian alle on sijoitettu 77 kilowatin litium-ioni-akusto, jonka avulla Tavascan voisi saavuttaa jopa 450 kilometrin toimintamatkan. Aika näyttää saako tuotantoauto saman voimalinjan.

Konseptiauton sisätilojen puolella on yhdistelty kontrastivärejä ja hiilikuitua. Led-tunnelmavalaistus on toki läsnä, mutta ei enää tänä päivänä kovin suuri uutinen.

Konseptiautossa on kuljettajalle 12,3-tuumaisen digitaalimittaristo ja kaikille 13-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö. Nämä kuulostavat aivan mahdollisilta myös tuotantoa silmällä pitäen.

Kuvat ja lähde: Seat

Luetuimmat