11.7.2017

DriveNow aloittaa dynaamisen hinnoittelun – hiljaisina hetkinä halvempaa autoilua

DriveNow

Pääkaupunkiseudulla toukokuussa aloittanut DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu aloittaa dynaamisen hinnoittelun.

Jatkossa yhteiskäyttöauton voi saada käyttöönsä 30 prosenttia normaalihintaa edullisemmin esimerkiksi silloin, kun jokin auto on ollut pidempään paikallaan hiljaisemmalla alueella. Euroopassa jo käytössä oleva Drive’n Save -hinnoittelumalli edistää autojen saatavuutta eri puolilla kaupunkia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Autot liikkuvat tällä hetkellä varsin hyvin ympäri toiminta-aluetta. Uudella hinnoittelumallilla tilannetta voidaan entisestään parantaa. Esimerkiksi jos yksi auto jää pidemmäksi aikaa käyttämättä ja toiselta alueelta puuttuu autoja, dynaamisella hinnoittelulla voidaan parantaa autojen liikkumista ja saatavuutta tasaisesti koko toiminta-alueella, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen kertoo.

Tarjousmatkan hinta on 40 senttiä minuutilta, kun ajaminen tavallisesti maksaa 57 senttiä minuutilta. Drive’n Save -malli on jo käytössä muissa palvelun piiriin kuuluvissa kaupungeissa.

– Käyttäjä voi myös etsiä mobiilisovelluksesta vain tarjoushintaisia autoja. Tarjoushintaiset autot erottaa sovelluksessa prosenttimerkkitunnuksesta, Valtonen kertoo.

Paljon käyttäjiä, mutta lyhyitä ajoja

Ensimmäisen käyttökuukauden aikana DriveNow’lla on Suomessa tehty keskimäärin 20-25 minuutin pituisia matkoja. Aika on hieman lyhyempi kuin muualla Euroopassa, jossa matkat ovat keskimäärin 20-40 minuutin pituisia.

– Käyttäjät ovat löytäneet DriveNow’n hyvin. Ensimmäisen kuukauden aikana palvelu keräsi yli 8000 rekisteröitynyttä käyttäjää, mikä on hurja määrä, Valtonen sanoo.

Yhteiskäyttöpalvelu tarjoaa Helsingissä 150 yhteiskäyttöautoa rekisteröityneille käyttäjille minuuttipohjaisella hinnoittelulla. Sekä normaali käyttöhinta, 57 senttiä minuutilta, että tarjoushinta 40 senttiä minuutilta, sisältävät polttoaineen, pysäköinnin ja vakuutukset. Rekisteröityneet käyttäjät saavat palvelun käyttöönsä sovelluksella tai asiakaskortilla.

DriveNow on BMW Groupin ja Sixt SE:n yhteisyritys, joka tarjoaa yhteiskäyttöautoja lukuisissa Euroopan kaupungeissa. DriveNow’n franchising-kumppanina Suomessa toimii OP.

Lähde ja kuva: DriveNow

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat