DriveNow

Liikenne Uutinen 23.5.2017

DriveNow-yhteiskäyttöautot Helsinkiin – BMW tai Mini ajoon minuuttitaksalla

OP-ryhmän DriveNow-palvelu tarjoaa Helsingissä 150 BMW:tä ja MINIä kenen tahansa käyttöön minuuttipohjaisella hinnoittelulla Helsingissä ja lähialueilla.

OP Ryhmän Suomeen tuomat yhteiskäyttöautot aloittavat toimintansa Helsingissä ja lähialueilla 24.5. Palvelun nimi on DriveNow ja OP juhlistaa sen starttia ajattamalla autot kaupunkiin käyttäjiksi rekisteröityneiden asiakkaiden voimin. Palvelu on kerännyt ennen ensimmäistäkään ajokilometriä yli 2400 rekisteröitynyttä asiakasta.

– Suosio ja rekisteröityneiden asiakkaiden määrä jo tässä vaiheessa on yllättänyt meidät. Moni on ehtinyt kertoa palvelun tulevan osaksi päivittäistä liikkumista esimerkiksi tarhamatkoille tai kauppareissuille, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen sanoo.

150 Bmw:tä ja Miniä

Palvelu tarjoaa Helsingissä 150 Bmw:tä ja Miniä kenen tahansa käyttöön minuuttipohjaisella hinnoittelulla. Autot ovat rekisteröityneiden asiakkaiden käytettävissä 24.5. alkaen.

DriveNow

– DriveNow muuttaa ajatustamme liikkumisesta ja auton käytöstä: parhaimmillaan auton voi ottaa spontaanisti kadulta käyttöön silloin kun tarvitsee, jättää sen parkkipaikalle ajon päättyessä ja palata takaisin toisella DriveNow-autolla tai esimerkiksi joukkoliikenteen tai kaupunkipyörän kyydissä, OP Ryhmän liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä kuvailee.

Vastaava palvelu on käytössä jo 11. suuressa eurooppalaisessa kaupungissa. Tilastojen valossa toimintakaupungeissa tyypillinen käyttöaika on 20–40 minuuttia kerrallaan.

– Euroopassa palvelua käytetään eniten työmatkoilla sekä ravintola- ja shoppailureissuilla, Heikkilä kertoo.

DriveNow’n tulo markkinoille on OP:n mukaan lisännyt yhteiskäyttöautojen käyttöä merkittävästi. Yksi syy on palvelutarjoajan mukaan autojen saatavuus. Tavoitteena on, että halutessaan auton löytää heti lähiympäristöstään.

Palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi 11.6. asti. Rekisteröityvä asiakas saa samalla myös 20 ilmaista ajominuuttia. Rekisteröitynyt asiakas maksaa vain palvelun käytöstä, eikä esimerkiksi erillisiä kuukausimaksuja ole lainkaan.

Maksu ajominuuttien mukaan

Yhteiskäyttöpalveluun kuuluvia autoja löytyy pian laajalta alueelta Helsingistä, Espoon Leppävaarasta, Keilaniemestä ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä.

DriveNow-mobiilisovellus kertoo käyttäjälle, missä lähin vapaa auto sijaitsee. Auton voi myös varata sovelluksella omaan käyttöön, ja sen ovet avataan ja lukitaan joko sovelluksella tai asiakaskortilla.

Autot ovat käytössä ympäri vuoden ja vuorokauden, ja ajon jälkeen auton voi jättää mille tahansa palvelun käytössä olevalle parkkipaikalle kantakaupungissa ja muualla pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Helsingissä käytössä ovat kaikki asukaspysäköinnille sallitut paikat, ja Espoossa yhteiskäyttöautoille varatut parkkipaikat.

Asiakkaaksi rekisteröityminen onnistuu palvelun verkkosivulla. Tarkoitus on, että Suomessa rekisteröidyllä DriveNow-asiakaskortilla ja sovelluksella voi myöhemmin tänä vuonna ottaa auton käyttöönsä myös kaikissa muissa toimintakaupungeissa.

Kaikki DriveNow-autot ovat uusia BMW:n ja Minin malleja: käytössä on sekä pieniä BMW 1-sarjan autoja ja Minejä että tilavampia malleja kuten BMW X1 tai BMW3-sarjan farmari. Valikoimassa on myös täyssähköauto BMW i3.

Lähde ja kuvat: OP

Jaa artikkeli