3.7.2017

DriveNow-yhteiskäyttöautot kiinnostavat pääkaupunkiseudulla – 8 000 rekisteröitynyt palveluun

DriveNow

Yksityisasiakkaille tehdyn lanseerauksen jälkeen yhteiskäyttöautoja tarjoavan DriveNow-palvelun tähtäimessä ovat yritykset.

DriveNow-yhteiskäyttöautot saapuivat Helsinkiin ja pääkaupunkiseudulle 24.5. Palvelun suosio on jo ylittänyt odotukset – rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 8 000 ja kaikki 150 autoa liikkuvat päivittäin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

DriveNow-palvelu kertoo palvelun startanneen odotuksia paremmin. Tällä hetkellä 150 auton käyttäjinä vuorottelee  8 000 palveluun rekisteröitynyttä käyttäjää eri puolilta pääkaupunkiseutua. Autojen käyttöasteen kerrotaan olevan korkea.

Erityisen vilkkaasti autot lähtevät liikkeelle kantakaupungin ytimestä eli Kampista, Kruunuhaasta, Kalliosta ja Töölöstä sekä Lauttasaaresta, jossa autoja käytetään myös saaren sisäiseen liikkumiseen. Suosittuja alueita ovat myös Helsinki-Vantaan lentokenttä sekä Espoon Otaniemi ja Sello.

Odotettua suositumpi

DriveNow’n liiketoimintajohtaja Timo Valtosen mukaan suosio on ylittänyt odotukset. Pääkaupunkiseudun lisäksi palvelu on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa. Rekisteröityneitä käyttäjiä löytyy esimerkiksi Turusta, Lahdesta ja Hämeenlinnasta. Pohjoisin rekisteröityminen palveluun on tehty Saariselällä.

– Haluamme olla osa käyttäjiemme jokapäiväistä liikkumista. Seuraavaksi tähtäimessä on houkutella yrityksiä palvelun pariin, Valtonen kertoo.

DriveNow’n asiakastutkimuksen mukaan palveluun rekisteröityneet käyttävät monipuolisesti eri liikennemuotoja ja ovat muita ahkerampia joukkoliikenteen käyttäjiä

– DriveNow on helppo yhdistää osaksi muuta liikkumista, kuten joukkoliikennettä, kaupunkipyöräilyä tai vaikkapa oman auton käyttöä. Samoin maakunnista tai ulkomailta junalla tai lentokoneella alkanut matka pääkaupunkiseudulle voi jatkua sujuvasti DriveNow’n ratissa, kertoo OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

DriveNow-yhteiskäyttöautot minuuttihintaan

DriveNow-palvelu tarjoaa Helsingissä 150 yhteiskäyttöautoa rekisteröityneille käyttäjille minuuttipohjaisella hinnoittelulla.

Käyttöhinta, 57 senttiä minuutilta, sisältää polttoaineen, pysäköinnin ja vakuutukset. Rekisteröityneet käyttäjät saavat DriveNow’n käyttöönsä sovelluksella tai asiakaskortilla.

DriveNow’n franchising-kumppanina Suomessa toimii OP.

Lähde ja kuva: DriveNow

Luetuimmat