28.11.2020

Elon Musk: Tesla hatchback Eurooppaan

Kompaktiluokan Tesla hatchback sopisi hyvin Eurooppaan Teslan perustajan, keulakuvan ja toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan. Samalla hän lupaili jo 700 kilometrin ja jopa yli 1000 kilometrin toimintamatkoja tuleville malleille.

Yhdysvaltalaisen sähköautovalmistajan kompaktiluokan viistoperä eli Tesla hatchback voisi olla järkevä ratkaisu Eurooppaan autonvalmistajan toimitusjohtajan mukaan. Elon Musk kertoi yrityksensä tulevien vuosien tavoitteista tuoda pidemmällä toimintamatkalla varustettuja sähköautoja markkinoille eurooppalaisessa akkualan konferensissa. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Tesla rakennuttaa täysin uutta tehdasta Berliinin alueelle tarkoituksena valmistaa autoja nimenomaisesti Euroopan markkinoita varten. Musk kertoi suunnitelmissa olevan pienempiä malleja, joiden pysäköinti olisi helpompaa ahtailla ja tiheään asutuilla kaupunkialueilla. Hän vihjasi jo aiemmin tänä vuonna, että Tesla saattaisi valmistaa Saksan tulevalla tehtaalla myös viistoperää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tesla hatchback

Aiemmin mainittu Tesla hatchback ei toki ole mikään virallinen automallin nimi vaan Muskin käyttämä viistoperää tarkoittava englanninkielinen sana, jota suomeksikin ainakin puhekielessä toisinaan käytetään. Se saa toistaiseksi toimia nyt vihjaillun tulevan auton tunnisteena, sillä parempaakaan ei ole. Mitään vihiä mahdollisesta nimestä ei nimittäin saatu.

– Euroopassa olisi järkevää tehdä kompaktiluokan autoa, ehkäpä viistoperää. Olen varma, että muitakin malleja on tulossa, sanoi Musk.

Tällä hetkellä Tesla myy neljää eri automallia: Model 3, Model Y, Model S sekä Model X. Kaikki näistä ovat pidempiä kuin kompaktiluokan mittatikkuna jo vuosia toiminut Volkswagen Golf. Musk myönsikin kohdanneensa ongelmia malliston suurimman, eli Model X:n, pysäköimisessä Berliinin kaduilla.

– Ajoin Model X:llä ympäri Berliiniä ja oli melkoinen ongelma löytää parkkipaikka, johon se mahtuisi, sanoi Musk.

Halvemmalla enemmän

Aiemmin syyskuussa Musk kertoi tavoitteestaan rakentaa sähköauto, joka maksaisi 25 000 dollaria (noin 21 000 euroa) ja toisaalta leikata akkujen hinnat puoleen seuraavan kolmen vuoden aikana. Tuon hintaluokan sähköauton myyminen voitolla vaatisi nimittäin selvästi edullisempia akkuja kuin tällä hetkellä on tarjolla. Toki Tesla, ja Musk, omaa rahalliset valmiudet tuon saavuttamiseksi mikäli teknologia sen sallii.

Elon Musk lupaili samalla Teslan esittelevän piakkoin nykyisten autojen jatkokehitetyt versiot, joiden toimintamatkaksi lupaillaan yli 700 kilometriä ja suunnitelmissa on jo autoja joilla pitäisi päästä yli 1000 kilometriä yhdellä latauksella. Musk on kertonut Twitterin puolella jo aiemmin, että Tesla Roadster tulee tarjoamaan edellä mainitun toimintamatkan, mutta tuo automalli on tunnetusti vuosia aikataulustaan jäljessä.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto, Lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat