29.6.2020

Ensimmäisen muistaa aina: Cupra Formentor Suomeen syksyllä

Cupra Formentor
Ottaisitko Cuprasi ennemmin ladattavana vai puhtaasti bensiinitoimisena?

Seatista omaksi merkikseen erkaannutettu Cupra tuo ensimmäisen täysin oman mallinsa Suomeen syksyllä. Cupra Formentor tulee saataville aluksi 310-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla, ja vuoden 2021 puolella valikoima täydentyy 245-hevosvoimaisella lataushybridillä.

Seatin alaisuudessa tunnetuksi noussut Cupra-brändi tuo markkinoille alusta asti Cupraksi suunnitellun mallin. Valmistajan muut mallit, Ateca ja Leon löytyvät myös Seatin mallistosta samoilla nimillä. Ja ettei yhtälö menisi liian yksinkertaiseksi, saa Seat Leonia myös Cupra-lisänimellä.

Malliston tunteellisimmaksikin kehuttu Formentor on testattu Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffithsin toimesta espanjalaisbrändin kotipaikassa Martorellissa. Apukuljettajan paikalla istui espanjalainen kilpakuljettaja Jordi Gené. Tämän myötä Formentor on valmistajan mielestä valmis tuotannon alkamiselle.

Suomeen Cupra Formentor saapuu syksyn aikana. Ennakkomyynti alkaa elo-syyskuussa. Valmistajan esikoista tullaan valmistamaan Espanjan Martorellin tuotantolinjalla 2.

Cupra Formentor

– Formentor on ensimmäinen malli, joka on suunniteltu yksinomaan Cupra-brändille ja se edustaa käännekohtaa tavoitteessamme saavuttaa autofaneja ympäri maailmaa. Seuraten Cupra Garagen vihkiäisiä ja Cupra Leonin esittelyä, Formentor on merkki uuden, jännittävän vaiheen alkamisesta ja Formentorin asemasta brändin merkkipaaluna, toimitusjohtaja Griffiths toteaa.

Suomessa Cupra Formentor tulee saamaan valmistajan mukaan laajan moottorivalikoiman, johon kuuluu ainakin 310-hevosvoimainen bensiinimoottori, sekä vuonna 2021 markkinoille tuleva ladattava hybridi. Latausmallin yhteistehoksi kerrotaan 245 hv ja lähipäästöttömäksi toimintamatkaksi noin 50 km.

Mallorcalla sijaitsevan niemekkeen ja maamerkin mukaan nimetty Formentor tulee valmistajan mukaan yhdistämään brändin omaa DNA:ta huipputeknologiaan, ulkonäköön, tarkkaan sisätilamuotoiluun ja suorituskykyisiin moottorivaihtoehtoihin.

Lisäksi autoon kuuluu viimeisimmän sukupolven liitettävyyspalvelut ja turvallisuusteknologiaa, kuten 12-tuumainen tietoviihdejärjestelmä ja kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Lähde ja kuvat: Cupra

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat