22.1.2018

Ensin ajokortti, nyt ohjeet – kiinalaisturistit pääsevät Suomen liikenteeseen

Tiettyjen maiden ajokortit kelpaavat pian Suomessa. Nyt turisteille annetaan helppoja neuvoja liikenteeseen.

Kerroimme aiemmin, että Irakin, Afghanistanin ja Manner-Kiinan ajokortit kelpaavat pian Suomessa. Nyt turisteille ja maahan muuttaneille annetaan myös yhden esitteen verran opastusta suomalaisesta liikenteestä.

Liikenneturvan ja Liikennevakuutuskeskuksen Autolla Suomessa -esitteessä annetaan yksinkertaisia ohjeita ajamiseen liittyen. Ohjeet liittyvät turvalaitteiden ja valojen käyttöön, nopeusrajoituksiin ja oikeanpuoleiseen liikenteeseen. Ohjeita annetaan myös eläinten kohtaamiseen liikenteessä, nähtävyyksien katseluun ja moottorikelkkailuun.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Haastava talviliikenne

Suomen ilmastoon tottumattomalle kiinnostavin kohta on todennäköisesti ajaminen kylmällä ilmalla ja vaikeissa olosuhteissa: turvaväli, tilannenopeus ja auton lämmittäminen pakkaskelillä ovat suomalaisille kuljettajille tuttuja perusasioita.

Ohjeessa kerrotaan tottumattomalle kuljettajalle myös, kuinka vuosisadan liikenneteoksikin valittu heijastin kuuluu liikenteeseen, mutta alkoholi tai mobiililaitteet ilman hands freetä eivät.

Myös venäläisille ostosmatkailijoille

Esite on saatavissa kahdeksalla kielellä: suomen ja englannin kielen lisäksi neuvot on käännetty venäjäksi, espanjaksi, italiaksi, ranskaksi, japaniksi ja kiinaksi.

– Esite sopii hyvin muun muassa Suomessa ahkerasti vieraileville venäläisille. Myös ostosmatkailijan on hyvä tietää, mitä Suomen liikenteessä kannattaa huomioida,  Venäjä-asiantuntija Seija Väyrynen Liikennevakuutuskeskuksesta kertoo.

Liikenneturvan mukaan esitettä on tarkoitus jakaa matkatoimistoissa, autovuokraamoissa ja tullissa.

Lähde ja kuva: Liikenneturva 

Luetuimmat