6.10.2020

Ford Puma ST:n hinta 39 400 euroa – melkein 100 kg ja 10 000 euroa korkeampi

Ford Puma ST

Ford Puma ST:n hinta on lähes 40 000 euroa ja sillä saa 200 hevosvoimaa huipputehoa. Merkin sisällä Fiesta ST tarjoaa paljon samaa 10 000 euroa edullisemmin, mutta kumman asiakas haluaa.

Ford Puma ST:n hinta on selvillä ja se alkaa summasta 39 384 euroa jääden juuri alle 40 000 euron rajapyykin. Tästä tekee erityisen mielenkiintoisen mallin sukulaisuusuhde. Puma nimittäin pohjautuu mallina Fiestaan, vaikka onkin ainakin teoriassa hieman suurempi.

Sporttia autoltaan kaipaava saattaisikin kurkata ketteräksi kehutun Ford Fiesta ST:n suuntaan ja huomata säästävänsä samalla noin 10 000 euroa – ja vähän vähemmän mikäli kaipaa 5 ovea. Ajettavuutta auttanee myös Fiestan lähes 100 kilogrammaa kevyempi kori ja oletettavasti matalampi painopiste. Ehkä ripeä crossover vetoaa niin eri asiakaskuntaan, että tällä tiedolla ei olekaan merkitystä.

Ford Puma ST

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Puma ST:n hinta ja varusteet

Ford Puma ST on esitelty Moottorin verkossa jo sen esittelyn yhteydessä, joten emme lähde kertaamaan aivan kaikkea. Kyseessä on kompakti SUV ja ensimmäinen Ford Performance -osaston käsittelemä sellainen. Otsikoissa paistattelee tietenkin 200 hevosvoiman huipputeho, mutta vähintään yhtä merkittävä asia on lisävarusteena saatava tasauspyörästön luistonrajoitin (Performance Pack noin 1500 euroa).

Ford Puma ST

Uuden Puma ST:n hinta on mielenkiintoinen, sillä auto jakaa tekniikkansa selvästi edullisemman Fiesta ST:n kanssa. Molemmista löytyy sama kolmisylinterinen 1,5-litrainen turboahdettu EcoBoost-bensiinimoottori aiemmin mainituilla tehoilla. Huippuvääntö on 320 newtonmetriä.

Näiillä avuilla Puma ST kiihtyy paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen 6,7 sekunnissa. Luonnollisesti myös jarrut ovat perusmalleja suuremmat. Etujarrulevyjen halkaisija on nyt 325 millimetriä ja takajarrulevyjen 271 millimetriä.

Ford Puma ST

Toisaalta Fiesta ei tiedä mikä on Megabox ja sellainen sitten taas löytyy Puman tavaratilasta. Jokainen voi itse päättää, miten tämän varusteen arvottaa. Sisätilojen puolella saa toki korkeamman istuma-asennon.

Hintaan 39 384 euroa kuuluu muun muassa lämmitettävä ja akustoitu tuulilasi, tuulilasinpyyhkijät sadetunnistimella sekä pysäköintitutkat eteen ja taakse.

Käyttöliittymä kattaa langattoman latausalustan, B&O premium-äänentoistojärjestelmän ja Apple CarPlay ja Android Auto™ yhteensopivan suomenkielisen Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Lisäksi vakiovarusteena on FordPass Connect, jonka ansiosta Puma ST:n omistajat voivat esimerkiksi paikantaa auton FordPass-mobiilisovelluksella.

Kuvat ja lähde: Ford

Luetuimmat