8.1.2022

Ford Ranger Raptor on Stadin Brankkarien valinta ensihoidon johtoautoksi

Ford Ranger Raptor ensihoidon johtoauto

Rangerin väkevin versio takaa, että apu pääsee perille haastavammissakin olosuhteissa, ja mahtuu kulkemaan entistä ahtaammissa paikoissa.

Ranger Raptor on Moottorin lukijoille tuttu laite esittelyn ja Marokon dyyneillä toteutetun perusteellisen koeajon kautta. Itse autoon sopiikin tutustua oheisten linkkien kautta.

Nelivetoisiin lava-autoihin on kätevä tehdä päällirakenteita erityisesti niissä tapauksissa, kun jokin erityistarve kohtaa rankempia olosuhteita. Sellaisesta oli todella kyse, kun Helsingin Pelastuslaitos valitsi Ranger Raptorin ensihoidon johtoautoksi. Sellainen kutsutaan paikalle, kun tarvitaan tavallista ambulanssia spesifimpää ensihoitoa. Johtoauton täytyy siis päästä perille vauhdilla, eikä se voi pelätä ahtaita paikkoja tai juuttua talviseen mäkeen. Tämän Ranger tekee paremmin kuin esimerkiksi pikkubussipohjaiset ratkaisut.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suunniteltu käyttäjälähtöisesti

Ford Ranger Raptor ensihoidon johtoauto
Raptor luovutettiin Stadin Brankkarille joulun alla Transit Keskus Laakkosen liikkeessä Herttoniemessä.

Uuden johtoauton suunnitteluun ja rakentamiseen osallistui varsin suuri joukko alan yrityksiä, mutta tärkeintä oli käyttäjälähtöisyys. Ajoneuvon käyttäjällä on kokemusperäistä tietoa siitä, mitkä ovat toimivia ratkaisuja ja mitkä vaativat hiomista.

Muutostöistä ja lavan päällä olevan alumiinikopan suunnittelusta vastasi Ford laatusertifioitu (QVM) korinrakentaja Arctic Trucks Finland. Sähkötyöt ja osan sisustuksesta toteutti El-Car, ja valojen ja vilkkujen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana oli Startax. Raptor on rekisteröity kevytkuorma-autoksi, ei tällä kertaa verotuksellisista syistä, vaan ennen kaikkea paremman kantavuuden vuoksi. Päällirakenteet ja monen monituiset laitteet sekä välineet kerryttävät painoa. Huippunopeutta ei kuitenkaan pelastusajoneuvossa rajoiteta 80:aan, sillä paloautotkin kulkevat pitkälle toista sataa.

Jos siis vastaisuudessa näet oranssin Ranger Raptorin vilkuttelevan peräpeilissä, niin teehän tilaa!

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: Ford Suomi

Lisää aiheesta

Luetuimmat