18.11.2021

Goodyearin tutkimus: Pandemia on lisännyt nuorten autoilua sekä itsevarmuutta ratin takana

Trafin ja Liikenneviraston johtoon uudet nimet 1.1.2018 alkaen

Rengasvalmistajan kyselyn perusteella kaikkiaan 15 prosenttia suomalaisista ajaa nyt enemmän kuin ennen pandemiaa. Naisilla ajaminen on lisääntynyt enemmän kuin miehillä.

Amerikkalaisrengasvalmistajan suomalaisille suuntaamassa tutkimuksessa haastateltiin kaikkiaan tuhatta B-ajokortillista. Sen mukaan nuorten kuljettajien (18–29-vuotiaiden) ajaminen on lisääntynyt pandemian aikana peräti 26 prosentilla. Toisaalta ikäryhmässä 50–59-vuotiaiden kohdalla noin 30 prosenttia autoilijoista ajaa tällä hetkellä vähemmän kuin ennen pandemiaa.

Syillä voisi spekuloida toki paljonkin, mutta esimerkiksi 50–59-vuotiailla lisääntynyt etätyöskentely laskee varmasti autoilun määrää.

– Teimme tämän tutkimuksen, jotta saisimme paremman käsityksen suomalaisten ajotaidoista ja ajamisesta pandemian aikana. Samalla saamme tilaisuuden puhua liikenneturvallisuudesta, joka on tietenkin tärkeä osa työtä, jota teemme Goodyearilla. Eikä vähiten nyt, kun talvikausi alkaa lähestyä ja renkaidenvaihto tulee ajankohtaiseksi, rengasvalmistajan Pohjoismaiden tuoteasiantuntija Ernestas Čejauskas toteaa.

Ajamisen lisäksi myös itsevarmuus sen saralla on lisääntynyt. Nuorista 16 prosenttia uskoo olevansa nyt parempia kuskeja kuin ennen pandemiaa. Ajamistaan vähentäneistä 50–59-vuotiaista ajotaitojensa koki kohentuneen seitsemän prosenttia. Ja vanha vitsin mukaanhan kaikki ovat (ainakin omasta mielestään) vähintään keskimääräistä parempia kuljettajia.

Teksti: Benjamin Helander Lähde: Goodyear Kuvituskuva: Moottorin Arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat