5.7.2020

Hulppea SUV Bentley Bentayga uudistuu ulkoa ja sisältä

Bentley Bentayga 2020

Bentley Bentayga saa uutta ulkokuorta sekä eteen että taakse ja sisälläkin muutos on käynyt vuodelle 2020. Joko on varaa vaihtaa uudempaan?

Bentley Bentayga on konserninsa maasturiperheen ylellisyyden huipentuma ja uudistuu nyt vuonna 2020 uudesta etupäästä alkaen. Ajovalot ovat nyt vaakasuuntaan soikeammat seuraten yhtiön nykyistä muotokieltä. Keulamaski on hulppeampi, konepellin sauma kulkee eri tavalla erityisesti etureunassa ja myös alempana etupuskurissa sijaitsevia ilmanottoaukkoja on muotoiltu uuteen uskoon.

Takana erot ovat suuremmat, sillä perän muoto laitettu uusiksi, takavalot ovat ajovalojen tapaan soikeat ja niissä merkin oma Continental GT taitaa toimia inspiraationa. Ero suurista kantikkaista valoista kapeisiin soiroihin on joka tapauksessa keulaa tuntuvampi. Rekisterikilpi on siirretty kontin keskeltä paria pykälää alemmas takapuskuriin, jotta tilalle on saatu kirjoitettua valmistajan nimi heti siipilogon alapuolelle. Ulkonäkömuutokset kuorrutetaan tarjoamalla yksi uusi vannevaihtoehto sekä kaksi uutta väriä (tummanvihreä Viridian ja valkoisesta hieman poikkeava Patina) maalipinnaksi.

Bentley Bentayga 2020 rear

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vanhalla voimalla, uudella ajolla

Ei hätää, sillä kahdesti ahdettu V8 on kuitenkin entisellään tuottaen lähes 550 hevosvoimaa tehoa ja pyöreät 700 newtonmetriä vääntöä. Tuon moottorin avulla suuri maasturi muuttaa nopeutensa paikaltaan lähtiessa 100 kilometrin tuntinopeuteen 4,5 sekunnin aikana. Vielä tämän vuoden aikana valikoimaan luvataan myös W12-moottoroitu Speed sekä lataushybridivaihtoehto, joka lienee V6-moottorilla varustettu.

Taka-akseli on 20 millimetriä aikaisempaa leveämpi, jolla tavoitellaan tehtaan mukaan sekä ulkonäköä että suorituskykyä. Muutos on luonnollisesti huomioitu sähköisen kallistuksenvaimennuksen säädöissä. Näin ollen myös ajettavuuden voi uskoa muuttuneen ja koeajo lienee siten paikallaan.

Bentley Bentayga 2020 Interior

Lasinpyyhkijät ja CarPlay

Sisällä silmä huomaa heti uuden keskikonsolin, mutta myös ratti ja istuimet ovat uudistuneet. Bentleyn siipilogoa muistuttavasta kojelaudasta löytyy nyt uusi 10,9-tuumainen kosketusnäyttö ja kojelautaa on mahdollista somistaa uusin oviin ja muualle ulottuvin vaihtoehdoin: metallipintana diamond brushed aluminium sekä kaksi puuviiluvaihtoehtoa Koa ja Crown Cut Walnut. Latauspaikat ovat mallia usb-c sekä langaton, autossa on aina sim-kortti verkkoyhteyttä varten ja sekä Android Auto että Apple CarPlay ovat hyödynnettävissä – jälkimmäinen myös modernisti langattomana versiona.

Bentley Bentayga 2020 CarPlay

Tuulilasinpyyhkijät ovat lämmitettävät ja lasinpesunesteen suuttimet sijaitsevat pyyhkijänvarsissa – suuttimia on muuten peräti 22 kappaletta tasaisen tuloksen varmistamiseksi. Jalkatilaa on tarjolla jopa 100 millimetriä aiempaa enemmän ja takamatkaajia ilahduttaa myös tieto ilmastoitujen istuimien löytyvän aina varustelistasta. Jäämme odottelemaan hintojen ja autojen saapumista.

Lähde ja kuvat: Bentley

Luetuimmat