7.11.2020

Huutokauppahelmet – Ruf CTR3

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Ruf CTR3 on 682-hevosvoimainen keskimoottoriauto, jota valmistettiin vain 31 kappaletta. Taustalla on myös uuden Ford GT:n osaamista.

Ruf CTR3 on enemmän kuin korisarjalla varustettu lastutettu Porsche. Vaikka Alois Ruf on kerännyt maineensa Porschen rakentelupajana, on tämä auto jotakin toista. Automerkkinä Ruf on vienyt tuotteensa yhä pidemmälle, siinä missä esimerkiksi Alpina on pysynyt BMW:n kanssa suurin piirtein samassa muotissa.

Vaikka ensisilmäyksellä CTR3:n juuret Porschen mallistossa ovat ilmeiset, se on enemmänkin hakenut vaikutteita sieltä kuin että perustuisi täysin jo olemassa olevaan Porscheen. RUF CTR3 pohjautuu perusrakenteelle, joka kehitettiin yhdessä kanadalaisen Multimaticin kanssa, joka on tunnettu muun muassa uuden Ford GT:n rakentamisesta.

Ulkonäön osalta Ruf CTR3 muistuttaa melkeinpä enemmän Carrera GT -superautoa kuin 911-mallistoa, joka johtunee osin takavalojen kaltaisista yksityiskohdista ja toisaalta mittasuhteista. Se on ulkomitoiltaan varsin lähellä saman aikakauden 911-malleja, mutta akseliväli on peräti 280 millimetriä pidempi ja raideleveyttäkin on lähes 130 millimetriä enemmän. Tässä kun on keskimoottori.

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Akseleiden väliin sullottu kahdella KKK-turboahtimella väkevöitetty 3,8-litrainen kuusisylinterinen vastaiskumoottori pohjautuu Porschen lohkoon ja muutoksien avulla siitä puristetaan 682 hevosvoimaa. Kuusipykäläinen sekventiaalivaihteisto välittää voimaa takapyörille. Tuota tehoa pyritään hallitsemaan halkaisijaltaan 380-millimetristen hiilikuitukeraamisten jarrulevyjen sekä kevytmetallista valmistettujen jarrusatuloiden avulla.

Edellä mainituista teholukemista tekee vielä vaikuttavammat auton verrattain matala 1 360 kilogramman omamassa. Auton MacPherson-pyöräntuennalla toteutetun etujousituksen rakenne on hyvin samankaltainen kuin 997-sukupolven Porsche 911-malleissa, mutta taka-akselille Ruf on suunnitellut uusiksi monivarsituennan.

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Sisällä CTR3 yhdistelee Porschen tutut muodot ja perusteet Rufin yksityiskohdilla. Paljon saa valittua Porschellakin Exclusive -osaston listoilta, mutta Ruf tarjoaa tähän nahalla päällystetyt hiilikuituiset kuppi-istuimet. Myös kolmipuolainen nahkaratti toimii merkin erottautumistekijänä. 

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Huutokauppahelmi, erikoinen ja erityinen Ruf CTR3 on tiettävästi yksi vain 31 valmistetusta. Se on, vähemmän yllättäen, hyvin tarkasti yksilöidyn käsityön tulos. Mattahopea maalipinta tuntee nimen Chroma Flash Hologram Matte ja on paritettu sisätilojen tuhmanpunaiseen Sportrot tunnisteella kulkevaan nahkaan. 

Tämä CTR3 tilattiin toukokuussa 2007 Kaliforniaan autokeräilijälle. Eräitä autoon tehtyjä valintoja olivat Stone Grey -harmaat sisämatot, harmaa Alcantara-kattoverhoilu, hydraulisesti nostettava etuakseli, kalliimpi navigaatiojärjestelmä, autopuhelin sekä kuuden cd-levyn vaihtaja. On suorastaan koomista kuinka osa näistä ylellisistä varusteista on vanhentunut hieman reilussa 10 vuodessa.

Syy ei ole selvillä, mutta historiatietojen perusteella auto vaikuttaisi saavuttaneen ensimmäisen omistajansa, ja Yhdysvaltojen maan kamaran, vasta toukokuussa 2010. Vanhojen kuvien perusteella autoon alkuperäisesti asennetut kuusipistevyöt on poistettu joskus vuoden 2013 jälkeen ja paikalla on tavanomaiset kolmipistevyöt.

2009 Ruf CTR3 – RM Sotheby’s

Erittäin säästeliäästi käytetty Ruf CTR3 on kerännyt vain 1 700 mailia mittariinsa. Tämä hyvin poikkeuksellisesti speksattu yksilö tarjoaa harvinaisen tilaisuuden kokea Rufin keskimoottoriauto. Huutokauppa asettuu välille 11.-20. marraskuuta ja ostajan harteille jää hoitaa auton nouto Floridasta. 

Teksti: Henri Posa, kuvat: Evan Klein/RM Sotheby’s ja lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat