28.9.2021

Hyundai Bluelink -mobiilisovellus saa kaivattuja toimintoja

Hyundai Bluelink

Bluelink on Hyundain nimi älypuhelinsovellukselle ja se päivittyi juuri muokattavan kotinäkymän lisäksi uusilla toivotuilla ominaisuuksilla.

Mobiilisovellukset nousevat varsinkin sähköautojen myötä aiempaa olennaisempaan rooliin ja saattavat jo vaikuttaa jopa auton ostopäätökseen. Hyundain oma tuntee nimen Bluelink ja se on nyt päivitetty, uuden käyttöliittymän lisäksi, uusilla ominaisuuksilla. Osaa näistä on jo ehditty kaivata.

Lämmittämiseen käytettävät autoon asennetut sähkövastukset voivat korvata perinteisen polttoainekäyttöisen lämmittimen kokonaan, kunhan ne saavat energiaa jostakin. Tästä syystä ladattavat akulla varustetut autot, kuten lataushybridit ja täyssähköautot, voivat käyttää akusta, tai suoraan lataustolpasta, saatavaa energiaa auton lämmittämiseen etukäteen. Tämän hallinta on helpointa ja mukavinta etänä puhelimella.

Toinen etäkäyttösovelluksen isoista eduista liittyy kotilataukseen. Esimerkiksi kaksitariffijärjestelmää käyttävä kuluttaja voi hyödyntää edullisempaa yösähköä auton lataamiseen. Tämä kuitenkin vaatii latauksen ajastamista, jonka tekeminen on jälleen mukavinta omalta sohvalta puhelin kourassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bluelink

Näistä syistä se on uutinen, että Hyundai on juuri julkistanut uuden version auton etähallintaan suunnitellusta Bluelink-älypuhelinsovelluksestaan. Bluelinkin uusin versio lupaa tarjota asiakaskokemuksen parantamiseksi aiempaa selkeämmän käyttöliittymän ja useita uusia ominaisuuksia.

Hyundai on ymmärettävästi ylpeä Bluelink-sovelluksen voittamasta 2021 iF Design Award -palkinnosta. Silti yhtiö julkaisi nyt rohkeasti täysin uuden ulkoasun sekä ikonit mukanaan tuovan päivityksen tähän sovellukseen. Toivottavasti muutos tapahtuu kohti parempaa.

Bluelinkin uudistetun kotinäkymän voi nyt muokata itselleen sopivaksi. Kotinäkymässä on tärkeimpien toimintojen lisäksi esillä asiakkaan puhelimeen paritetun auton kuvake. Käyttäjät pääsevät useimmin käytettyihin toimintoihin, kuten esimerkiksi auton etähallintaan ja säätietoihin, suoraan samalta sivulta.

Hyundain täyssähköauton omistajille Bluelinkistä löytyy uusi toiminto sähköenergian kulutuksen seuraamiseksi (EV Energy Usage). Se mahdollistaa energiankulutuksen, matkojen ja jarrutusenergian talteenoton tarkastelun jälkikäteen.

Toinen maininnan arvoinen toiminto on Vehicle Control -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi lukita auton ovet tai kytkeä ilmastoinnin päälle suoraan puhelimen sovelluksesta käsin. Auton lämpötilan säätäminen sopivaksi ennen matkaan lähtemistä on sähköautoilijalle sekä mukavuustekijä että osa toimintamatkan optimointia.

Täyssähköauton omistavat asiakkaat pystyvät myös hallitsemaan latauksen ajastuksia etänä sovelluksesta käsin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi edullisemman yösähkön helpon hyödyntämisen, kuten aiemmin totesimmekin.

Bluelink-sovelluksen käyttöä kerrotaan helpotetun myös mahdollistamalla sovelluksen avaaminen puhelimen kasvojen- tai sormenjälkitunnistusta käyttämällä. Lisäksi käyttäjät pystyvät yhdellä kirjautumisella Hyundai-tililleen käyttämään kuten Bluelink-sovelluksen lisäksi tulevaisuudessa myös Charge myHyundai -sovellusta.

Vanhat tutut toiminnallisuudet ovat nekin tallella. Auton sijainnin voi paikantaa Find My Car -toiminnolla ja Bluelink osaa ilmoittaa hälytysviestillä, mikäli käyttäjä unohtaa lukita autonsa ovet.

Saman sovelluksen kautta on mahdollista luoda autolle myös kaksi käyttäjäprofiilia sekä yksi vierailijaprofiili. Tämä toiminto tallentaa käyttäjän asetukset muun muassa navigoinnin sekä tietoviihdejärjestelmän osalta.

Uusi päivitetty Bluelink-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Hyundai asiakkaille Google Play Store ja Apple App Store -sovelluskaupoista.

Kuva ja lähde: Hyundai

Luetuimmat