22.4.2020

Hyundai Ioniq Electric peräti kuuden tonnin porkkanalla – sähköauton hankintatuki nyt triplana!

Hyundai Ioniq Electric

Maahantuoja tulee hinnassa vastaan tilanteessa, jossa uusien autojen kauppa on selvästi hiljentynyt. Parhaimmillaan sähkö-Ioniqin saa nyt pihalleen 35 990 eurolla.

Koronakurimus on hiljentänyt autokauppaa Suomessa. Kiinnostusta voidaan kuitenkin herätellä sillä, että autokauppa tulee hiukan vastaan. Hyundai Ioniq Electric -sähköauton ostajiksi houkutellaan nyt sillä, että valtion myöntämän 2 000 euron hankintatuen lisäksi maahantuoja myöntää autoon 4 000 euron alennuksen. Kampanja on voimassa toukokuun loppuun. Kuudentuhannen euron vastaantulon jälkeen Ioniq Electric (38 kWh) Stylen hinta laskee 41 990 eurosta 35 990 euroon.

– Kiinnostusta selvästi on, Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka myhäilee, muttei paljasta myyntilukuja.

Kurikan kertoman mukaan sähkö-Ioniqin kohdalla tilanne on sikäli hyvä, että autoja on hyvin saatavilla.

– Jos väri ja varustetoiveet osuvat kohdilleen, niin auton saa alle viikossa.

Kurikka korostaa, että kyseinen kampanja ei sinänsä liity koronaviruksen aiheuttamiin markkinahäiriöihin, mutta kyseessä on kekseliäisyyttä, joka sopii haastavaan tilanteeseen.

Toimintamatkaa sähkö-Ioniqille luvataan yhdellä latauksella hieman yli 300 kilometriä WLTP-mittaustavalla. Moottorin hiljattain koeajaman Hyundai Ioniq Electricin uusin malliversio saa kiitosta taloudellisuudesta ja hiotusta voimalinjasta, ja kritiikkiä hitaasta pikalatauksesta.

Tarkemmat tiedot kampanjasta löytyvät Hyundain kotisivuilta ja merkin jälleenmyyjiltä.

Marraskuussa K-Auto kohahdutti kampanjallaan, jossa täyssähköiset Volkswagen e-Up, Seat Mii Electric ja Volkswagen e-Golf olivat myynnissä maahantuojan lisäalennusten kera.

Teksti: Moottori Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy