21.8.2021

Hyundain premiumin uudet sähkömuodot kirjoitetaan Genesis GV60

Genesis GV60

Genesis GV60 pyöristää valmistajan tarjontaa täyssähköisellä uutuudella ja myös sisätiloista löytyy mielenkiintoisia piirteitä.

Vielä autoteollisuuden mittapuulla varsin tuore Hyundain lippulaivabrändi seilaa uusille vesille. Genesis GV60 on uuden muotoilusuunnan, uudelle sähköiselle perusrakenteelle, esittelevä täyssähköinen crossover.

Genesis GV60

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Genesis GV60

Genesis on itse sanonut muotoilussa haetun coupémaisia linjoja, mutta tässä tehtävässä ei ole kovin hyvin onnistuttu. Mieleen tulee saman konsernin oma Kia EV6, jonka kanssa tuo sähköinen perusrakenne jaetaankin, ehkä hieman pulskempana versiona.

– Sivusta katsottuna, GV60 paljastaa suorituskykyisen coupén pehmeän ja dynaamisen profiilin. GV60-mallin ulkonäkö korostaa sen suorituskykyistä imagoa sekä dynaamista ja sulavaa olemusta, kirjoitti valmistaja tiedotteessaan.

Uuden mallin myynti alkanee Yhdysvalloissa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla, eli samoihin aikoihin G80-mallin täyssähköversion kanssa. Tämä malli tulee jossain vaiheessa myyntiin myös Euroopassa, jonne Genesis on jo ehtinyt kertomaan luksuksesta koreaksi.

Genesis GV60

Merkille tyypilliset vaakalinjalla jaetut valot lisäävät tunnistettavuutta ja toisaalta ehkä luonnettakin muhkealle korille. Keulan maski on sijoitettu hyvin alas lisäämään valmistajan mukaan tätä kuuluisaa dynaamisuutta, josta aina niin markkinointiviestinnässä kohkataan. Sen käytännöllinen rooli on tarjota riittävästi jäähdytysilmaa auton akustolle.

GV60 saa muotoihin integroidut ovenkahvat, jotka nousevat automaattisesti esiin autoa lähestyttäessä. Ainakin siis, mikäli ne eivät ole jäätyneet koriin kiinni.

Tämä GV60 pohjautuu siis Hyundai Motor Groupin E-GMP -perusrakenteelle, jonka se jakaa aiemmin mainitun Kia EV6:n lisäksi myös Hyundai Ioniq 5 -mallin kanssa. Tämä antaa ehdottomasti hyvät lähtokohdat. Sähköistetty G80 sitä vastoin pohjautuu polttomoottoriautoon.

Genesis GV60

Sisätilojen puolella Genesis painottaa selvästi vaakalinjaa, joka auttaa luomaan leveämpää vaikutelmaa. Sisätiloissa on pirtsakoita piirteitä, kuten ovenkahvojen pyöreät muodot. Vaakalinjaa seuraava huomaa myös a-pilareiden juurista löytyvät näytöt, jotka oletettavasti korvaavat sivupeilit.

Valmistaja haluaa huomiota kristallia muistuttavalle vaihteenvalitsimelle, joka myös kertoo auton olevan valmis ajoa varten. Auton ollessa pois päältä se tuo tunnelmavalaistusta. Kun taas olet valmis lähtemään liikkeelle, se käännähtää ympäri tarjotakseen vaihteenvalitsimen.

Genesis ei paljastanut vielä auton teknisiä tietoja tai hintoja, joten näihin on palattava joskus myöhemmin. Aika näyttää saadaanko Genesis jossain vaiheessa vielä Suomeen, mutta mielenkiintoa tämä brändi alkaa jo herättämään.

Kuvat ja lähde: Genesis

Luetuimmat