24.4.2020

Ikuinen vappu takapenkil jatkuu: Lexus GS ”Eternal Touring” jättää hyvästit koko mallille

Lexus GS "Eternal Touring"

Japanilaismerkin kookas sedan poistuu tuotannosta elokuussa, joten kotimarkkinoilla nähdään vielä viimeinen mahtavasti nimetty hurraa: Lexus GS "Eternal Touring".

Nykyinen Lexus GS poistuu tuotannosta elokuussa 2020. Vuonna 2011 esitelty kookas sedan on tosin hiukan unohtunut merkin malliston täytteeksi ja Suomen valikoimasta GS poistui jo muutama vuosi sitten. Mallin sukupuusta löytyvät niin Toyota Crown kuin Toyota Aristo, kilpailijoina ovat olleet puolestaan klassikkosaksalaiset Mercedes-Benz E-sarja ja BMW 5-sarja.

Lexus GS "Eternal Touring"

Vuotaneiden suunnitelmien mukaan GS ei saa suoraa jatkajaa tuotannon päättyessä, vaan huhujen mukaan malli korvataan Toyota Mirai -pohjaisella takavetoisella vetypolttokennoautolla. Vaikka toki on mahdollista, että myös uusi vetypohjainen sähköauto saa Grand Sedanin mallinimen, lienee periaatemuutos GS:n tutuista V6- ja V8-malleista liian suuri, hybridimallista huolimatta. Ylipäätään sedanien myynti on sakannut viime vuosien katumaasturivillityksen myötä niin, että IS:n, ES:n ja LS:n välissä ei välttämättä ole enää tilaa.

Lexus GS "Eternal Touring"

Japanin kotimarkkinoilla juhlitaan kuitenkin vielä viimeisellä erikoiserällä merkin edustussedania. Lexus GS "Eternal Touring" on valmistajan mukaan osoitus sen sitoumuksesta matkantekoon jatkossakin. Siis eräänlainen Lexuksen vastine JVG:n Ikuiselle vapulle, joka iskeytyi viime vuonna suomalaiseen musiikkimaisemaan vuosikymmenen merkittävimpänä kappaleena kiertue-elämästä ja matkanteon loputtomuudesta.

Lexus GS "Eternal Touring"

GS "Eternal Touring" tarkoittaa, että luvassa on joukko mustia yksityiskohtia ja F Sport -keulamaski, oranssit jarrusatulat joidenkin moottorivaihtoehtojen kohdalla ja 19-tuumaiset F Sport -vanteet. Myös sähköisesti käännettävät peilit muistitoiminnolla, ajovalonpesimet ja mukautuvat täys-ledivalot kuuluvat pakettiin.

Matkustamossa ikuinen kiertue näkyy Alcantara-verhoiluna kojelaudassa ja ovipaneeleissa, F Sport -nahkaohjauspyöränä ja F Sport -nahkaverhoiltuina istuimina. Kuljettajan elämää helpotetaan vielä pysäköintitutkilla eteen ja taakse sekä kuolleen kulman varoitusjärjestelmällä.

Lexus GS "Eternal Touring"

Yhdysvalloissa lähes vastaava erikoiserä saapuu markkinoille "Black Line" -varustepakettina, josta puuttuu kyllä "Eternal Touringin" -tasoinen pikitien paatos.

Lähteet: The Drive, Lexus Kuvat: Lexus Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat