Ajoneuvot | Uutinen | 17.10.2019

Tyylikkäästi pidemmälle – Toyota Mirai kääntää kelkkaansa muotoilussa

Yksi vetypolttokennovoimalinjan pioneereista, Toyota, saattelee uuden sukupolven Mirain markkinoille vuonna 2020. Valmistajan mukaan uuden Mirain toimintamatka on peräti 30 prosenttia edeltäjäänsä pidempi.

Jaa artikkeli

Vuonna 2014 ensiesitelty, joissain listauksissa jopa maailman rumimpien autojen joukkoon noussut Toyota Mirai uudistuu – ja tyylillä! Auton muotoilulla ei ole enää tarkoitus näyttää nimenomaan erikoista voimalinjaansa – Mirain tuotejohtaja Yoshikazu Tanakan mukaan hän haluaa autoja ostettavan sen voimalinjasta huolimatta, eikä ainoastaan sen tähden. Markkinoille auto on tarkoitus saattaa vuonna 2020 ja ensiesittely tapahtuu tänä vuonna Tokion automessuilla lokakuun loppupuolella.

Uusi Mirai on edeltäjäänsä suurempikokoinen korkeutta lukuunottamatta: 4 975 millimetriä pitkä, 1 885 mm leveä, 1 470 mm korkea ja akseliväli on 2 920 mm. Pienoinen yllätys tekniikassa on voimalinjan muuttuminen takavetoiseksi. Myös energiatehokkuutta on parannettu. Toyota tähtää 30 prosentin toimintamatkan korotukseen, joka tarkoittaisi kokonaisuudessaan 520–650 kilometriä, kun nykyisellä Mirailla pääsee parhaillaan 400–500 kilometriä.

Valmistajan mukaan auton muotoiluun on panostettu nimenomaan näyttääkseen, ettei vetypolttokennoteknologia ole este miellyttävän ajettavuuden ja kauniin ulkonäön saavuttamiseksi.

– Olemme saavuttaneet tavoitteemme tehdä kuluttajille auto, joka saa heidät haluamaan ajaa jatkuvasti, ja jonka muotoilu on tunteikas ja ihastuttava ja suorituskyky dynaamista, tuoden hymyn kuljettajan kasvoille, Tanaka hehkuttaa.

Ulkomuotoilun lisäksi myös sisäpuoli on täysin uusittu. Nyt auto vastaa hyvin pitkälti sisältä muuta Toyotan mallistoa. Uusi Mirai on viisipaikkainen ja vakiovarusteisiin kuuluu 8-tuumainen digitaalimittaristo, sekä viihdejärjestelmän 12,3-tuumainen kosketusnäyttö.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu