Mercedes-Benz E-sarja facelift

Ajoneuvot Uutinen 4.3.2020

Pyöreämpään päin: Mercedes-Benz E-sarja vaihtaa tyylin taitoihin

Mercedes-Benzin peruskiviin kuuluva E-sarja saa kasvojenkohotuksen osana mallin elinkaarta. Uusi MBUX-tietoviihdejärjestelmä kohtaa pyöreämmiksi hiotut muodot.

Mercedes-Benz E-sarja, merkin edustustyöhevonen, on saavuttanut W213-mallipolven elinkaaren puolivälin. Faceliftissä panostus on kuitenkin varusteissa ja ominaisuuksissa, mutta myös ulkoasu päivitetään paremmin linjaan muun malliston kanssa.

Mercedes-Benz E-sarja facelift

Uusi pyöreämpi keulailme hakee sukunäköä muun muassa nykyisestä A-sarjasta. Uudet ajovalot ovat aina täys-ledit, mutta mukautuvat Multibeam-valot ovat saatavissa lisävarusteena. Huomattavampi muutos on jäähdyttimen säleikön uusi muoto, jossa ilmeen suunta on kääntynyt alas. Ehkäpä E-sarja on kauhistunut vanhenemisestaan.

Takana merkittävin uutuus ovat uudet takavalot, joilla on vahvaa sukunäköä A-sarjan sedanin vastaavien kanssa. All-Terrain-mökkifarkun seikkailuhenkisyys on päivitetty samaan linjaan Mercedeksen katumaastureiden kanssa.

Mercedes-Benz E-sarja facelift

Ei.

Konepellin alla uutta on nelisylinterisen M 254 -bensiinimoottorin kevythybridiversio. 48 voltin järjestelmällä piristetty moottori saa 15 kilowatin ja 180 newtonmetrin lisäavun. Moottori saa myös A-sarjan 1,33-litraisissa moottoreissa kehitettyjä edistysaskeleita sekä sähköisen lisäahtimen. Yhteensä moottoriversiosta saadaan 290 hevosvoimaa. Tarjolle tulee myös kuusisylinterinen rivimoottori M 256, jälleen 48 voltin kevythybridijärjestelmällä ja sähköisellä lisäahtimella. Mercedes lupailee myös All-Terrainin olevan jatkossa tarjolla useammalla voimalinjaversiolla. Myös lataushybriditarjontaa ylläpidetään bensiinin ja dieselin, taka- ja nelivedon sekä sedanin ja farmarin yhdistelmillä.

Älykkäämpi sisus

Sisällä matkustamossa uutta on Mercedeksen kahden näytön MBUX-tietoviihdejärjestelmä, joka tottelee kosketusohjausta ja äänikomentoja. Vakiovarusteena näytöt ovat 10,25-tuumaiset, mutta ne voidaan päivittää 12,3-tuumaisiksi. MBUX:n myötä käyttöön tulee myös esimerkiksi navigointiohjeiden näyttäminen lisätyn todellisuuden avulla. Lisäksi käytössä on koko joukko uusia ajoavustimia, kuten päivitetty pysäköintiavustin ja kuolleen kulman varoitin reagoi nyt myös pyöräilijöihin autosta poistuttaessa.

Mercedes-Benz E-sarja facelift

Aiempaan lasiohjaamolla varustettuun E-sarjaan verrattuna MBUX:n suurin muutos Comand-valintakiekon vaihtuminen kosketuslevyyn.

Muutamista uusista Mercedes-malleista tutut Energizing-virkistystoiminnot saapuvat myös E-sarjaan, joten perinteisten hierontatoimintojen lisäksi istuin suorittaa pikkuruisia asentomuutoksia puutumisen ehkäisemiseksi. Lataushybridien kanssa käytössä on PowerNap-virkistysohjelma, joka on suunniteltu päiväunia varten.

Päivitykset periytyvät heti myös Mercedes-AMG:n E 53 4Matic+:aan. MBUX:n ja sen AMG-toimintojen lisäksi malli saa AMG-johtaja Tobias Moersin mukaan kattavasti päivitetyn alustan. 435 hevosvoiman kutoskone on kuitenkin säilynyt ennallaan.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat