Mercedes-Benz A 200 sedan

Ajoneuvot Koeajo 11.6.2019

Koeajo: Ensimmäiseen työhaastatteluun – Mercedes-Benz A 200 A Sedan Launch Edition Style

Tuttu A-sarja saa nyt perinteisemmän korivaihtoehdon. Mercedes-Benz A 200 sedan eroaa lähinnä asenteella. Hyvää: tilat, tyyli. Huonoa: äly vaatii varusteita.

Mercedes-Benzin uudistuneesta A-sarjasta on kirjoitettu paljon, toihan merkin juniori samalla paljon uutta koko mallistoon. Nyt pystyperäisenä tavattu A-sarja harjoittelee monipuolisuutta esittelemällä rinnalleen porrasperäisen A Sedanin. Uudenkaupungin sijaan porrasperä valmistetaan Saksan Rastattissa.

Mercedes-Benz A 200 sedan

Sopivasti enemmän

Tavaratila on 420-litraisena 50 litraa pystyperäistä suurempi, ja lastausaukkoon on tässäkin mallissa kiinnitetty huomiota. Tyypilliseen porrasperätapaan tilaa löytyy siis hyvin, mutta kontin korkeus on keskitasoa, ja kassikoukkujen kaltaisia yksinkertaisuuksia tulee helposti ikävä. Vielä suurempaa tavaratilaa kaipaaville löytyy vaihtoehtoja muun muassa CLA:sta ja B-sarjasta.

A Sedanin sulava kattolinja on ainakin tilankäytöllisesti erinomainen kompromissi pystyperän ja uuden CLA:n välillä. Takaistuimilla luvassa on vain 16 mm hatchbackia matalampi pääntila, joka on kuitenkin peräti 36 mm korkeampi kuin CLA:ssa. Sedan soveltuu vielä hyvin neljän aikuisen kuljettamiseen, joskin takaistuimen matala istuinosa korostaa edelleen istuimen monikäyttöisyyttä matkustamisen sijaan.

Valmiiksi tuttu

Muilta osin A-sarjan Sedan ei yllätä, sillä auto muistuttaa etuistuimilta katsottuna viimeiseen piirtoon asti pystyperäistä mallia. MBUX-tietoviihdejärjestelmä pääsee edelleen oikeuksiinsa vasta nettiyhteyden myötä. Tuolloinkin ongelmana on, että englanninkielinen puheohjaus on lähes mahdoton yhdistelmä suomalaisten kadunnimien ja puhelintietojen kanssa.

Mercedes-Benz A 200 sedan

Sisustassa A-sarja uskoo edelleen nuorekkaaseen minimalismiin, mikä tuo matkustajille varsinkin tilaa. Samalla osa muovilaaduista jää Mercedes-Benziltä odotettavan tason alapuolelle. Erityisenä häpeäpilkkuna toimivat vaihteisto- ja vilkkuviikset, sillä usein käytettävinä hallintalaitteina niiden halvat muovit muistuttavat säästetyistä euroista viiden minuutin välein.

Ajettavuuden suhteen A Sedan on niin ikään tuttua tasoa – perushauska ajettavuus lupailee hyvää tuleville AMG-malleille. Alusta toimii yleensä hyvin, mutta A-sarja ei kykene isompien Mercedesten sivistyneisyyteen esimerkiksi terävissä saumoissa. Äänieristys on kokoluokka huomioon ottaen hyvällä tasolla.

Voimalinjavalikoima on sekin tuttua A-sarjasta. A 200 tuo mukanaan 1,3-litraisen bensiiniturbon 163 hevosvoiman versiona. Moottori tuntuu osin päässeen eroon sitä vaivanneesta ahdistuneisuudesta. Kaksoiskytkinvaihteisto toimii korostetun sulavasti monesti kulmikkaisiin kilpailijoihin verrattuna.

Puku päälle

Tavaratilan ohella Sedan yllättää aikuisemmalla tyylillään. Ruskeaan vivahtava Mojave Silver -ulkoväri antaa autolle hiukan arvokkuutta, jota uusi perämuoto korostaa. Myöhemmin saapuvat AMG-versiot saattavat aiheuttaa hämmennystä yhdistettynä A Sedanin hillitympiin muotoihin.

Elegantimpi kattolinja ja hiukan C-sarjaa muistuttava perä antavatkin mielikuvan, että nyt nuorekas A-sarja on pistänyt päälle puvun ja lähtenyt ensimmäiseen työhaastatteluunsa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat