25.2.2023

Kesä tulee ja Mini lanseeraa yleisön pyynnöstä Cooper SE Convertiblen tuotantoversion

Mini Cooper SE Convertible muuttui yllättävän nopeasti konseptista todeksi. Siitä huolimatta autosta haaveilevan kannattaa olla pahuksen vikkelä.

Mini todellakin väläytti Cooper SE Convertiblea jo viime kesänä, ja tuo yhden kappaleen konseptimalli oli osa kampanjaa jääkarhujen puolesta. Kyseessä oli tuolloin tarkalleen Mini USA:n projekti, mutta tuotantomalli onkin suunnattu kokonaisuudessaan tänne Eurooppaan.

Mini on jopa keksinyt SE Convertiblelle harvinaisen tarkan määritelmän. Se on "maailman ensimmäinen paikallisesti päästötön avokattoinen premium-pikkuauto".

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tarjolla vain 999 kappaletta

Mini Cooper SE Convertible tulee tarjolle Euroopassa huhtikuussa, ja avokattoisesta sähkö-Ministä pääsee nauttimaan vain 999 nopeinta. Koska kyseessä on premium-tason rajoitettu erä, saa joka ikinen auto oman yksilökohtaisen numeronsa, joka tulee näkyville autossa.

Ulospäin erikoiserän voi erottaa muustakin kuin kangaskatosta (tai katottomuudesta). Ulkoväriltään Convertible tulee aina joko Enigmatic Blackinä tai White Silverinä. Yksityiskohtien korostusvärinä toimii Resolute Bronze. Oma lukunsa ovat auton alumiinivanteet, jotka on Minin mukaan valmistettu kokonaan kierrätysmetallista, uusiutuvalla energialla. Electric Power Spoke 2-tone -vanteet ovat 17-tuumaiset.

Tekniikan puolesta SE Convertible ei tarjoa ihmeitä kovakattoiseen malliin nähden. Ennen tulevaa kokonaan sähköistä aikakauttaan Mini luottaa emomerkin BMW:n ensimmäisen sähköisen kaupunkiauton, i3:n, 10 vuotta vanhaan tekniikkaan, eikä avomalli poikkea tällä saralla kovakattoisesta Cooper SE:stä mitenkään. 135 kilowatin sähkömoottorilla auto kiihtyy nollasta sataan 8,2 sekunnissa. WLTP-toimintamatkaa riittää 201 kilometrin verran.

Mitoiltaan SE Convertible on identtinen polttomoottorimalliin nähden, ja tuhatkunta sähköversiota ujutetaankin avo-Coopereiden sekaan Alankomaiden tuotantolinjalla. Kangaskatto voidaan avata ja sulkea 30 km/h nopeuteen asti, ja yläasennossa se paljastaa asiaan kuuluvasti Union Jackin.

Lähde ja kuvat: Mini Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat