Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 18.7.2022

Mini rohkeni tehdä Cooper SE:stä avomallin – yhden kappaleen verran

Ihka ensimmäinen täyssähköinen Mini on nyt paljon kesäisempi. Kyseessä olisi varmasti hauska lelu, jos se tulisi asiakkaiden saataville.

Jos Cooper SE Cabriosta rakennetaan jonkinlainen aasinsilta viimeaikaisiin autouutisiin, on se ensimmäinen BMW i3:n tekniikalla toteutettu avomalli. Omaperäinen i3:han poistui hiljattain tuotantolinjoilta takavasemmalle, ja myös nykyisen Cooperin kello käy uusien mallien kolkutellessa jo pikku hiljaa oveen. Mini on siirtymässä enemmän ja enemmän sähköautomerkiksi, ja tämä ex tempore -avokattoinen Cooper SE on yksi osoitus siitä, että näin on aivan joka tavalla. Toisaalta Miniltä on huhuttu, että avokattoiset mallit pudotetaan vuonna 2024 pois mallistosta, joten tämä yksi ainoa sähköinen Cabrio saattaakin jäädä vähän pysyvämmin ainoaksi.

Spesiaalimalli yhdistää Cooper S Convertiblen korin kovakattoisen Cooper SE:n tekniikkaan, voimalinjan ja suorituskykylukemien ollessa siis jälkimmäisen kanssa ainakin lähes yhteneväisiä. 135 kilowatin sähkömoottori kiihdyttää avo-Minin nollasta sataan 7,7 sekunnissa. Cabrion kangaskatto avautuu ja sulkeutuu napista 18 sekunnissa 30 kilometrin tuntinopeuteen asti. Asentoja on kolme: kiinni ja auki sekä välimuoto sunroof.

Maailman ainoa avokattoinen sähkö-Mini teki ensiesiintymisensä ”Mini takes the States” -tapahtumassa Yhdysvalloissa. Erikoismalli kiertänee useissa muissakin tapahtumissa, ja päätynee lopulta kaltaistensa seuraan osaksi jotakin kokoelmaa.

Jääkarhujen asialla

Otsikkokuvan Ministä ei suinkaan kurkista ulos ylikasvanut bichon, vaan jääkarhu luonnollisessa ympäristössään, ei tosin Minissä, vaan jäätikköalueella. Cooper SE Cabrion myötä Mini USA kertoikin tuoreesta yhteistyöstään Polar Bears International -järjestön kanssa, joka on maailman ainoa pelkästään jääkarhujen pelastamiseen keskittynyt, voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö.

Mini tekee monitahoista yhteistyötä PBI:n kanssa jääkarhujen hyväksi. Minin ja PBI:n yhteistyönä luoma mainoskuva on symbolinen, sillä Spike the Bulldog, Minin vuosien takainen maskotti, halkoi yhtä ylväästi tuulta Minin kyydissä, kuin kuvan jääkarhu, jolle muuten etsitään somessa nimeä.

Jääkarhujen luontainen elinympäristö, pohjoinen napajäätikkö, on kutistumassa, mikä on ajamassa nämä eläimet erittäin ahtaalle. Nykyisellä tahdilla lajin pelätään kuolevan sukupuuttoon vuoteen 2100 mennessä. Mini näkee sähköisen liikenteen osana ongelman ratkaisua, ja tähtääkin mallistonsa täyssähköistämiseen vuoteen 2030 mennessä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mini

Kaikki koeajot

Uusimmat