Mini luopunee avomallista

Ajoneuvot Uutinen 26.8.2020

Mini luopunee avomallista 2024, tilalle vähemmän yllättäen crossovereita

Leikkisä tyylibrändi Mini ei sekään ole immuuni markkinoiden vaihteluille. Kulisseista kerrotaan, että brittiläis-saksalainen automerkki luopuisi avomallista 2024.

Autoalan alihankkijalähteet kertovat, että Mini Cabrio olisi jäämässä mallistosta pois helmikuussa 2024, ainakin Yhdysvalloissa ja oletettavasti muuallakin. Tuolloin nykyisen malliversion tuotanto päättyy Hollannin Bornissa, eikä korvaajaa olla ilmeisimmin suunnittelemassa. Viime vuonna merkki rakensi hiukan yli 30 000 avo-Miniä, joka esiteltiin mallistoon 2015.

Crossovereiden ja katumaastureiden seireenikutsua vastustaa yhä harvempi autonostaja. Avoautosegmentissä puolestaan löytyy Mazda MX-5:n, ja varsinkin Yhdysvalloissa, Ford Mustangin kaltaisia vaihtoehtoja.

Mini luopunee avomallista

Cabrion pudottamisen vastapainoksi Mini suunnittelee ilmeisimmin lisää crossovereita mallistoonsa. Kahdesta uutuudesta toiseen huhutaan täyssähköistä voimalinjaa, jonka juuret löytynevät BMW:n mallistosta.

2004 esitelty ”ensimmäisen uuden Minin” avomalli oli eräällä tavalla odotettu tulokas raikkaan ja leikkisän perus-Minin rinnalle. Avo-Mini tuli tunnetuksi myös ”aurinkolaskuristaan”, joka kirjaa kuinka paljon autolla on ajettu katto auki. Ilmeisimmin tunnit tulevat lähivuosina täyteen.

Mini luopunee avomallista

Lähde: Automotive News Kuvat: Mini

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mini

Kaikki koeajot

Uusimmat