7.4.2020

Kelit hellivät motoristeja – aikainen kevät kirittänyt moottoripyörien myyntiä

Moottoripyörien myynti

Etelä-Suomen leudon talven vuoksi motoristien ajokelit ovat aikaisessa. Tämä on nostanut motorisoitujen kaksipyöräisten myyntiä kymmenillä prosenteilla vuoteen 2019 nähden.

Kevät on tehnyt tuloaan vauhdilla varsinkin Etelä-Suomessa, talven tuomassa lumessa kun ei etelässä ollut kevätauringolle paljoa sulattelemista jäljellä. Teknisen Kaupan Liiton mukaan keväiset kelit ovat vauhdittaneet kaksipyöräisten myyntiä: moottoripyörien myynti nousi alkuvuodesta 28 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja mopoja myytiin jopa 47 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Eniten suosiotaan ovat nostaneet 356-505-kuutioiset moottoripyörät, joihin kuuluvat esimerkiksi pienimmät stantard-, naked-, ja sportpyörät. Yhtä suurta kasvua on ollut myös pykälää isommilla, eli 506–755-kuutioisilla pyörillä. Molempien myynti kasvoi alkuvuonna 76 prosenttia edellisvuoteen verrattaessa. Suurten, yli 756-kuutioisten pyörien ensirekisteröinnit kasvoivat nekin komeat 47 prosenttia.

Kohonneiden myyntimäärien käyttäytymistä pidemmälle kesään on vaikea ennustaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. TKL:n mukaan moottoripyörien ja mopojen varastomäärät ovat kuitenkin Suomessa hyvät,.

Tämänhetkisestä poikkeustilasta huolimatta motoristit pystyvät ainakin toistaiseksi harrastamaan normaalisti, sillä moottoripyöräilyssä ei sinänsä ole tartuntavaaraa. TKL muistuttaa myös kaksipyöräisten olevan hyviä kulkuvälineitä pakollisille työmatkoille, kun paikallisliikennettä on monin paikoin supistettu.

– Moottoripyöriä on jo näkynyt liikenteessä mukavasti, sillä kevät on tullut aikaisin ja hiekat on kerätty pois teiltä nopeasti. Moottoripyöräily on myös tietynlaista terapiaa ja solmujen avaamiseen sopiva harrastus. Ajaessa ajatukset selkiävät, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa toteaa.

Lähde: Teknisen Kaupan Liitto Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat