21.4.2020

Kompakti muttei vaatimaton – uusi komeakylkinen Audi A3 sedan

Audi A3 sedan

Sportbackin jälkeen mallistoon saapuu Audi A3 sedan. Golfin ja Octavian kanssa uudistuksiaan jakava Audi on kasvanut maltillisesti.

Uusi Audi A3 sedan tuo markkinoille toisen polven Audin kompaktiauton porrasperästä. 2013 esitelty A3 sedan on osoittautunut sellaiseksi myyntimenestykseksi, että se seuraa uudistunutta A3 Sportbackia nopeassa tahdissa.

Akseliväli on muttunut, mutta tilaa on haettu muilla mittasuhdemuutoksilla. Pituutta on tullut neljä senttimetriä lisää, leveyttä puolestaan kaksi ja korkeuttakin yksi. Yhdessä alemmaksi hivutetun kuljettajan istuimen kanssa pääntilaa on tullut kaksi senttimetriä lisää ja Audi kertoo löytäneensä lisää tilaa myös kyynärpäille. Tavaratila on säilynyt ennallaan 425 litrassa.

Audi A3 sedan

Audi A3 sedan panostaa räväkkään ulkonäköön. Keulalla ilmettä korostaa kookas etumaskin kehys ja räväkkäät ajovalot. Parhaiden Matrix Led -ajovalojen yhteydessä ajovalojen alaosan väkäset sisältävät "digitaaliset päivänajovalot", jotka koostuvat 15 ledistä erilaisten valomerkkien näyttämiseksi.

Kylkilinjassa Audi on halunnut korostaa A3 sedanin pituutta Sportbackiin verrattuna jatkamalla kylkipokkausta pidemmälle. Pituuseroa A3 Sportbackiin on 15 senttimetriä. Valmistajan mukaan myös katto laskee B-pilarin jälkeen voimakkaasti "ihan kuin coupéssa", joten takamatkustajan kannattaa varoa päätään. Tavaratilan päällä oleva spoileri on saatavissa hiilikuituisena. Korkeampi perä, uusi diffuusori ja keulamaskin takana olevat säädettävät ilmanohjaimet auttavat uutta A3 sedania pudottamaan ilmanvastuskerrointa 0,04 Cd:llä edeltäjään verrattuna.

Audi A3 sedan

Sisällä matkustamossa Audi A3 sedan jatkaa Sportbackin jäljiltä, joten kojelaudan 10,1-tuumainen MMI-kosketusnäyttöjärjestelmä on käännetty hiukan kuljettajaa kohti. Järjestelmän huippuversio MMI navigation plus perustuu VW-ryhmän MIB 3 -viihdejärjestelmään. Mittaristo on perusmalleissa 10,25-tuumainen digitaaliversio ja Audi virtual cockpit plus päivittää sen 12,3-tuumaiseksi monitaituriksi erilaisine näkymineen. Tarjolla on myös älypuhelinpeilaus (Apple CarPlay ja Android Auto) ja kolo langattomalle lataamiselle.

Audi A3 sedan

Tarjolla on 1,5-litrainen TFSI-suorasuihkutusmoottori (35 TFSI Audiksi), joka tuottaa 150 hevosvoimaa. Moottoriversio on saatavilla kuusivaihteisen manuaalin ja seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston parina. Automaattivaihteiston yhteydessä moottori hyödyntää 48 voltin kevythybridijärjestelmää sylinterien sammuttamiseen ja moottorin lepuuttamiseen ajotilanteesta riippuen. Sähköjärjestelmä antaa moottorille tarvittaessa 50 newtonmetriä vääntöapua.

Tarjolla on myös 2,0-litrainen 150 hevosvoiman TDI-dieselmoottori yhdessä seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa.

Alustan virityksen suhteen A3 sedania luonnehditaan "himpun verran tarkemmaksi" kuin edeltänyt mallipolvi ja tarjolla ovat niin urheilujousitus kuin säädettävillä iskunvaimentimilla varustettu alusta.

Audin mukaan uusi A3 sedan saapuu tilattavaksi monissa Euroopan maissa jo huhtikuun lopussa, toimitusten alkaessa kesällä.

Lähde ja kuvat: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat