9.5.2022

Kyllä, se on Mercedes-AMG GT – G-wagenin keulalla luonnollisesti

The Flip

On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia kommentteja The Flip mahtaakaan kerätä Moottorin seuraajilta Facebookin puolella. Joka tapauksessa tämä rohkea yhden kappaleen erikoismalli on valmistettu hyvään tarkoitukseen.

Vähintäänkin ristiriitaisia tunteita herättävä AMG GT 4-Doorin ja G-wagenin kombinaatio on Mercedes-AMG:n ja yhdysvaltalaisen, muun muassa räppärinä ja yrittäjänä tunnetun will.i.amin yhteistyöprojekti. Formula ykkösten Miamin GP:n yhteydessä esiteltävä konsepti tukee olemassaolollaan tulevan sukupolven tekniikan, tieteen ja taiteen osaajia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pähee

G-sarjan Mercedes varsinkin AMG-kuteissa on statussymboli, joka yhdistetään juuri räppäreihin ja muihin tosirikkaisiin. AMG GT 4-Doorilla lähestymiskulma urheilu- ja luksusautoon on aika paljon sirompi, mutta hurjasta laitteesta on siinäkin kysymys.

The Flip
The Flip, kaappariovet ja artisti itse.

Mercedes-AMG on antanut will.i.amille ilmeisen vapaat kädet "The Flipin" luomiseen. Kiiltävää löytyy asiaankuuluvasti riittävä määrä. Maasturimörssärin laatikkokeula urheiluautossa on sanomattakin tajuton katseenvangitsija. Lähinnä vain perän muoto paljastaa pinnan alla lymyävän AMG GT 4-Doorin. Neliovisen takaovet (tai vaihtoehtoisesti etuovet...) on kuitenkin hävitetty massiivisten kaappariovien tieltä pois. Lopputulos on kyllä aika pähee, mikä on ennen muuta ollut tarkoituskin.

Tarkemmin katsottuna myös Mersun merkki on suunniteltu hieman uudelleen. Niin oliko niitä kommentteja?

Elämää suurempia tavoitteita

The Flipin moottorista ei paljastettu mitään tietoja, mutta will.i.amin mukaan siihen ei ole modifikaatioissa kajottu. Oletamme siis täten keulan linnoituksen uumenissa piileksivän AMG GT 4-Doorin 4-litraisen V8:n 843 hevosvoiman E-Performance-hybridinä.

The Flipiä oli Miamin GP:n yhteydessä iltatilaisuudessa esittelemässä Mercedes-AMG -tallin puolesta sir Lewis Hamilton.

- Moottoriin en koskenut ollenkaan, sillä AMG todella tekee parhaat moottorit, hän kertoo.

Will.i.amilla on projektissa elämää suurempia tavoitteita ja omakohtaisia kokemuksia taustalla. Afrikkalais-amerikkalaisena hän on itse kasvanut ghetossa, jossa monet nuoret elävät köyhyydessä ja useat heistä ajautuvat rikoksen polulle. Will.i.am kertoo nuorena aina haaveilleensa Mercedeksistä, joita monien esikuvaräppäreiden lyriikoissa vilisi. Nyt hän on itse taiteilija, eikä vain Mercedesten (niitä saattaa tallista löytyä muutama) omistaja, vaan myös sellaisten rakentaja. Kaikki The Flipin myynnistä kertyvä rahallinen tuotto meneekin säätiöille, jotka tukevat vaikeissa olosuhteissa kasvavia nuoria, ja auttaa heitä kasvamaan tulevaisuuden tekniikan, tieteen ja taiteen osaajiksi.

Lähde ja kuvat: MBUSA Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat