21.5.2016

Maistiainen: entistäkin ärhäisämpi Seat Leon ST Cupra 290

Seat Leon ST Cupra 290

Seat Leon ST Cupra 290 on osoitus siitä, että joskus voi olla vaikea sanoa milloin enemmän todellakin on enemmän, mutta ainakaan resepti ei ole mennyt pilalle.

Seatin Cupra-mallit ovat aina tarjonneet paljon hupia perheautoluokassa, usein myös farkkuversioina. Lievässä mielenhäiriössä ja Cupra-osaston 20-vuotisjuhlien osana valmistaja kuitenkin päätti, ettei Leon Cupran 280 hevosvoimaa riitä arkielämän tarpeisiin niin hyvin kuin 290 hevosvoimaa.

Seat Leon ST Cupra 290
Takaluukun merkintä on päivitetty 290 hevosvoiman mukaiseksi.

Laajalta vääntävän moottorin kohdalla 10 hevosvoiman eron huomaamiseen tarvittaisiin jo fakiirin taitoja, mutta epäilystäkään ei ole siitä etteikö Cupra 290 kulkisi paikoin turhankin räväkästi. Mikäli ajotilaksi on valittu Cupra, voi kaasupolkimella säädellä sporttisen murinan ja ryntäilevän suorituskyvyn määrää joustavasti. Comfort-tilassa auto on tosin ehkä vieläkin salakavalampi: nopeutta kertyy ripeästi lähes huomaamatta.

Seat Leon ST Cupra 290
Sisältä Leon Cupra on edelleen tuttua VW-ryhmää.

Terävä ohjaus tekee farmarikoristakin itseään pienemmän tuntuisen ajettavan ja sopii hyvin suorituskyvyn kaveriksi. Iskunvaimennus sen sijaan on aavistuksen kovan puoleinen, mutta sen ymmärtää osana auton muuta luonnetta.

Cupra White Line -paketin myötä saapuvat valkoiset yksityiskohdat sopivat autoon mainiosti, erityisesti valkoisten vanteiden piristäessä yleisilmettä. Koeajetun Seat Leon ST 2.0 TSI 290 hv DSG Cupran hinta oli 45 633,60 euroa.

Seat Leon ST Cupra 290

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat