27.5.2022

Maserati MC20 Cielo ja himmee avattava katto

Maserati MC20 Cielo

Maseratin MC20 -superavoauton avattava katto on elektrokromista lasia. Juuri tämän himmeempää avoautoa ei ole ennen nähty.

Maserati esitteli ensimmäisen keskimoottorisen superautonsa miesmuistiin viime vuonna. MC20 eli ”Maserati Corse 2020” on kiistatta vuosikymmenen hehkutetuimpia autouutuuksia tähän mennessä ja varmasti jatkossakin. MC20 Cielo jatkaa odotetusti modenalaisten superautomallistoa avokattoiseen suuntaan. Cielo (suom. taivas) on italialaiseen tapaan tyypiltään ”spider” eli spyder. Avokattoisuus tekee keskimoottorisen superauton olemuksesta jopa vieläkin atleettisemman kuin mitä kovakattoinen MC20 on.

MC20 Cielon avattava katto on lasia. Ihan mistä tahansa lasinpalasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Cielon katto on himmenevää elektrokromista lasia (engl. dimmable electrochromic glass), joka himmenee ja kirkastuu sähkövirran avulla keskinäytön komennolla estäen kabiinin kuumentumista auringossa. Vastaavanlaatuinen ratkaisu löytyy muuten myös Porsche Taycanin lasikatosta. Kuljettajan niin halutessa laaja ”takakansi” aukeaa taaksepäin, ja koko katto sujahtaa sen alle piiloon, tehden Cielosta avoauton. Katon avaaminen ja sulkeminen kestää ainoastaan 12 sekuntia, ja Cielo on valmistajan kehujen perusteella vain 60 kiloa kovakattoista MC20:ta painavampi.

Huomionarvoista on myös se, ettei MC20 menetä avokaton mukana näyttäviä saksioviaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päivitystä avomallin mukana

Paitsi että MC20 saa nyt rinnalleen avomallin, saa se Cielon mukana myös uusia turvavarusteita. Niihin lukeutuvat automaattinen hätäjarrutustoiminto, 360 asteen kamera, kuolleen kulman varoitin sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Uusi ulkoväri, lempeän sininen Acquamarina, kuuluu vain alun Primaserie -malliin.

Voimanlähdepuolella ei sen sijaan tapahdu mullistuksia mihinkään suuntaan, vaan Maseratin V6 eli Nettuno jatkaa valtakauttaan tästäkin eteenpäin. Nettunohan tarjoilee 630 hevosvoimaa ja 730 newtonmetriä, joiden voimalla auto päätyy nollasta kahteensataan säädyllisissä 8,8 sekunnissa. Katto auki on mukava päästellä 325 km/h.

Takakannella komeilee näyttävän kokoinen atrain-logo, Neptunuksen Atrain.

Lähde ja kuvat: Maserati Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat