8.8.2018

Matkustajaennätys Tallinkille – myös Viking Line lähes ennätysvauhdissa

Tallink Star

Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti laivoillaan yhteensä 1 223 901 matkustajaa. Viking Line hipoi omaa ennätystään 951 010 matkustajalla.

Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti laivoillaan yhteensä 1 223 901 matkustajaa, mikä on yhtiön mukaan 1,3 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna myös kuljetettujen rahtiyksiköiden ja ajoneuvojen määrät kasvoivat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Olemme saavuttaneet yhden kuukauden matkustajamäärässä uuden virstanpylvään, mikä on selvä todiste siitä, että Itämerellä matkustavat ovat jälleen kerran antaneet huippuarvosanat Tallinkin palvelun laadulle tällä hyvin kilpaillulla markkinalla. Tämä on jo kuudes vuosi, kun saavutamme matkustajaennätyksen - kiitos asiakkaidemme, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Paavo Nõgenen mukaan hyvään tulokseen on siivittänyt jatkuva tuotteiden ja palveluiden kehitystyö sekä yhtiön aluksiin tekemät investoinnit, mutta sitä on edesauttanut myös poikkeuksellisen lämmin kesä sekä yhtiön tekemä työ uusilla markkinoilla, erityisesti Aasian maissa. Aasialaisten matkustajamäärän kasvu on luonnollisesti vaikuttanut myös heinäkuun ennätystulokseen.

Tallink Silja

Eniten matkustajia heinäkuussa 2018 oli Suomi-Viro-reitillä, jolla matkusti 633 260 matkustajaa (1,0 prosenttia enemmän kuin vertailuajankohtana heinäkuussa 2017). Suomi-Ruotsi-reitillä matkusti 375 199 matkustajaa (+2,2 prosenttia), Ruotsi-Viro-reitillä 118 501 matkustajaa (+1,5 prosenttia) ja Ruotsi-Latvia-reitillä 96 941 matkustajaa (-0,1 prosenttia).

Matkustajamäärän lisäksi myös kuljetettujen rahtiyksiköiden sekä ajoneuvojen määrät jatkavat kasvuaan. Heinäkuussa 2018 yhtiön laivoilla kuljetettiin 29 629 rahtiyksikköä, mikä on vuodentakaiseen verrattuna +7,1 prosenttia, ja 153 805 ajoneuvoa, mikä on 1,0 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2017.

Viking Line liikkeellä seitsemällä aluksella

Viking Linen matkustajamäärä kaikilla reiteillä oli heinäkuussa 951 010 matkustajaa. Määrä on suurempi kuin ennätysvuonna 2015 vastaavalla kapasiteetilla.

Viking Line

Viime vuonna määrät ylittivät miljoonan matkustajan rajan Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöineen katamaraani Viking FSTR:n tuoman lisäkapasiteetin ansiosta. Heinäkuun lisäys on yli 4 prosenttia verrattuna viime vuoteen, poissulkien Viking FSTR:n liikenne. Tänä vuonna Viking Line liikennöi ennätystahdin tuntumassa seitsemällä aluksella.

Helsingin ja Tukholman väliä liikennöivät Mariella ja Gabriella ajoivat myös tänä kesänä päivävuoroja Tallinnaan. Kummankin aluksen kapasiteettia saatiin näiden ylimääräisten vuorojen ansiosta hyödynnettyä huomattavasti enemmän. Kaikkiaan laivoilla oli yli 25 000 matkustajaa enemmän kuin heinäkuussa 2017.

– Olemme erittäin tyytyväisiä matkustajamäärän kehitykseen heinäkuussa ja iloisia siitä, että niin monet valitsevat meidän laivamme. Hintakilpailu on myös tänä kesänä ollut kovaa, ja asiakkaat ovat hyötyneet siitä. Upea sää on houkutellut monia lähtemään merelle, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Lähde ja kuvitus: Tallink ja Moottorin arkisto/ Antti Hentinen

Luetuimmat