25.9.2016

Mini John Cooper Works Clubman – kipakampi isopieni

Mini John Cooper Works Clubman

Pienen auton pitkä versio saa nyt John Cooper Works -sporttikäsittelyn. Luvassa lienee ristiriitaista, mutta hauskaa menoa.

Mini Clubman ei ole aina lähtenyt maailman suotuisimmasta asetelmasta liikkeelle: piskuisen klassikkoauton nykyversiot ovat väkisinkin kultaista kuuskytlukua isompia ja nykyisenä premium-merkkinä Mini haluaa myös kasvattaa mallistoaan. Clubmanin idea onkin ollut tarjota Ministä eräänlainen farmarimalli (pituutta 4,25 metriä) niitä hetkiä varten, kun elämäntilanne kasvaa liian isoksi tavalliseen Miniin, mutta merkin vaihtaminen ei ole vielä houkutteleva ajatus.

Nyt Clubmanin parissa voivat pysytellä myös sporttisemmasta menosta tykkäävät, sillä Cooper S:n yläpuolelle mallistoon on tullut odotetusti John Cooper Works. Tarjolla on 39 hevosvoimaa Cooper S:ää enemmän suorituskykyä, kokonaistehon ollessa 231 hevosvoimaa (170 kW), ja 0–100 km/t hoituukin 6,3 sekunnissa niin kuusivaihteisella manuaalilootalla kuin kahdeksanvaihteisella automaatilla. Elektroniikka-arsenaalia päivitetään JCW:ssä edelleen ja mukaan tulee muun muassa tasauspyörästön sähköisen lukon hallinta. Urheilupakoputkisto kertoo menohaluista moottorin luonteeseen sopivasti ja pysähtymisestä vastaavat Brembon urheilulliset jarrut.

Mini John Cooper Works Clubman

Sen lisäksi, että JCW nähdään nyt toisen sukupolven pitkässä Minissä, on kyseessä myös ensimmäinen kerta kun nykyinen 2,0-litrainen John Cooper Works -moottori liitetään nelivedon jatkeeksi. Clubman JCW on nimittäin aina ALL4-nelivetojärjestelmällä varustettu.

Suorituskykypäivitysten lisäksi luvassa on koko joukko ilmanohjaimia, spoilereita, logoja ja vannevaihtoehtoja vain John Cooper Worksin yhteydessä. Tavaratilan pariovien automaattinen avautuminen on vakiovaruste ja voipa Clubmanin yhteyteen tilata vetokoukunkin vielä JCW-viritystasossa. Sisällä odottavat urheiluistuimet, JCW-ratti sekä lukuisat muut sporttiset yksityiskohdat. Lisäksi käytössä ovat 40:20:40-suhteessa kaatuvat takapenkit ja 360 litrasta 1 250 litraan laajennettavissa oleva tavaratila.

Lisäksi Mini John Cooper Works Clubmania voi varustella edelleen mielensä mukaan, sillä valittavana ovat vauhtiraitojen ja muiden urheilullisten yksityiskohtien ohella kaikki Mini Yours -sarjan sisustaratkaisut.

Sporttisesta kuusiovisesta pikkufarkusta kuultaneen lisää lähiaikoina.

Lähde ja kuvat: Mini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat