24.1.2021

MP 21 -verkkomessut siirtyy uutuusmallien toimitusvaikeuksien vuoksi

MP20

Vuosittain jopa 55 000 kävijää keräävien MP-messujen ilmoitettiin jo hyvän aikaa sitten siirtyvän tänä vuonna verkkoon. Moottoripyörien toimitusongelmista johtuen päivämäärää joudutaan kuitenkin muuttamaan.

Marraskuussa uutisoitiin vuosittain kymmeniä tuhansia motoristejä keräävän MP 21 -messujen siirtyvän koronapandemian vuoksi verkkoon. Tapahtuma oli kuitenkin tarkoitus pitää vakiintuneella ajankohdalla, eli helmikuun alussa.

Moottoripyörien uutuusmallien saaminen Suomeen helmikuuhun mennessä osoittautui kuitenkin haastavaksi, joten messut on siirretty maaliskuun loppuun. Tarkalleen messut järjestetään 26.–27.3.

– Haluamme esitellä mahdollisimman kattavasti kaikkien moottoripyörämerkkien uutuusmallit MP 21 verkossa -tapahtumassa. Toivomme, että se onnistuu jo maaliskuun lopussa, Messukeskuksen Niko Kantola toteaa.

– Nyt on haasteellisinta moottoripyörien rahtikuljetusten järjestäminen Suomeen. Rahtiliikenne on jumiutunut ja lähetyskonttien saatavuus on huono. Myös moottoripyörävalmistajien aikataulut uusien mallien tuotannoille ovat olleet poikkeukselliset, Kantola jatkaa.

Verkossa järjestämisestä huolimatta MP 21 -messuilla on normaaleista messuista tuttua ohjelmaa: Petrol Circus Custom Bike Show’n pyörät ja Miss MP:n valinta, mopojen tuunausta ja vinkkejä motoristeille. Ohjelma tullaan lähettämään suorana ja tallenteet ovat nähtävillä kahden viikon ajan. Tapahtumaan osallistuminen on veloituksetonta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi kesän keskeistä

MP 21 -verkkomessujen lisäksi tänä vuonna järjestetään Moottoripyörien koeajopäivät 25.–28.5.2021. Tapahtuma tulee vierailemaan Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Perinteistä prätkällä töihin -päivää vietetään 4.6.2021.

– Nämä kolme moottoripyöräilyyn liittyvää tapahtumaa tuovat hyvin esille moottoripyöräilyä ja uusia moottoripyörämalleja. Uskomme moottoripyöräilyn kiinnostavan entistä enemmän nyt keväällä, kun kotimaan matkailun suosiokin varmasti jatkaa kasvuaan, Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa kertoo.

Summan mukaan moottoripyörän hankkiminen on tänä keväänä erityisen ajankohtaista, sillä prätkä sopii hänen mukaansa erinomaisesti vallitsevan tilanteen kotimaan matkailuun ja vapaa-ajan viettoon.

Lähde: Messukeskus Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat