12.9.2019

Opel Grandland X Hybrid4: lataushybridi ja neliveto samassa paketissa

Opel Grandland X Hybrid4

Peugeot-sisarmallinsa tavoin Opel Grandland X Hybrid4 tuo lataushybridin ja osittain sähköllä toteutetun nelivedon suosittuun katumaasturiluokkaan.

Opel Grandland X Hybrid4 julkistettiin alunperin hiukan yllättäenkin Frankfurtin autonäyttelyssä 2017 ja nyt oli aika esitellä valmis tuote messuyleisölle. Peugeot 3008 Hybrid4:n tavoin polttomoottorin ja kahden sähkömoottorin yhteispelillä on toteutettu neliveto, järjestelmän yhteistehon ollessa 300 hevosvoimaa. Grandlandin lataushybridi on yhdessä Corsa-e:n kanssa alkusoittoa Opelin tavoitteelle sähköistää koko mallisto 2024 mennessä.

Opel Grandland X Hybrid4

1,6-litrainen ahdettu bensiinimoottori tuottaa 200 hevosvoimaa ja sitä täydennetään kahdella 109 hevosvoiman sähkömoottorilla. Toinen sähkömoottoreista työskentelee auton keulalla kahdeksanvaihteisen automaatin yhteydessä polttomoottorin parina. Taka-akselilla on oma sähkömoottori, jonka tehtävänä on mahdollistaa neliveto tarvittaessa.

Opel Grandland X Hybrid4

Grandland X Hybrid4:n takaistuinten alle sijoitettu akku on kapasiteetiltaan 13,2 kWh ja sen avulla voi WLTP-mittauksen mukaan ajaa noin 59 kilometriä ilman polttomoottorin vaivaamista. Taloudellisuuden tehostamiseksi Grandland X:stä löytyy energian takaisinkeruu jarrutuksen yhteydessä. Myös Grandland X Hybrid4:n lämmityslaite ja ilmastointi hyödyntävät auton 300 voltin sähköjärjestelmää.

Opel Grandland X Hybrid4

Kuljettaja voi erilaisten ajotilojen avulla valita pelkän sähköajon, hybridiajon, nelivedon ja suorituskykyisen Sportin välillä. Alustava yhdistetty WLTP-kulutus Grandland X Hybrid4:lle on noin 1,4 litraa per 100 km. Type 2 -latauspistoke sijaitsee toisella puolen autoa polttoaineen tankkausaukkoon nähden. Opelin mukaan akku on ladattavissa tyhjästä täyteen hiukan alle kahdessa tunnissa 7,4 kW kotilaturia käyttäen.

Opel Grandland X Hybrid4:n toimitukset alkavat valmistajan mukaan alkuvuodesta 2020. Suomessa malli on ennakkomyynnissä kattavalla Executive-varustelulla hintaan 49 381 euroa.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen ja Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat