28.10.2022

Päivän kuva: Tältä näyttää poliisin liikuteltava sakkolinko

Poliisin automaattinen liikennevalvonta koostuu kiinteistä kameratolpista ja liikuteltavasta kamera-autosta. Molemmat pitävät sisällään uutta kameratekniikkaa.

Kotimaan tiestöllä näkee yhä useammin moderneja uuden sukupolven peltipoliiseja, jotka kykenevät seuraamaan kymmeniä autoja kerrallaan, ja jopa 150 metrin päästä. Samaa Tracking radar -tekniikkaa hyödynnetään myös osassa poliisin kamera-autoissa.

Kamerat ovat ruotsalaisen Sensys Gatro Groupin valmistamia ja niiden avulla otetut kuvat ovat entistä tarkempia. Kuvan laadulla on merkitystä, sillä rekisterikilven lisäksi kuljettaja pitää voida tunnistaa kuvasta. Lisäsakkoa voi rapsahtaa myös turvavyön käyttämättä jättämisestä ja puhelimen käytöstä, jotka nekin tarttuvat kameralle.

Liikuteltava kamera-auto on tehokas apuväline nopeusvalvontaan, sillä se voidaan siirtää päivän aikana useisiin eri kohteisiin helposti. Päivätasolla kamera välähtää Itä-Uudenmaan poliisin alueella kymmeniä kertoja päivässä ja jokaisesta välähdyksestä lähetetään kuljettajalle sakko.

Teksti ja kuvat: Tuomas Rajala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat