29.3.2017

Pelasta kaveri parkkisakolta – sama pysäköintisovellus kattaa monta autoa

Pysäköinti

Tiesitkö, että EasyPark pysäköintisovellus on käyttäjäkohtainen, eli samaan asiakastiliin voi liittää useamman auton? Jos et, ei hätää. Tieto on todennäköisesti uutta monelle muullekin.

Pysäköinnin mobiilimaksupalvelua tarjoava EasyPark herättelee asiakkaitaan talviunilta. Yrityksen mukaan moni luulee edelleen, että pysäköintipalvelu on ajoneuvokohtainen, mutta näin ei suinkaan ole. Samaan pysäköintitiliin voi yhdistää rajattoman määrän ajoneuvoja, kuten esimerkiksi parkkipulaan joutuneen kaverin ja anopin autot sekä lomalla vuokraamosta poimitun menopelin.

EasyPark-sovellukseen lisätyt rekisterinumerot liitetään samaan käyttäjätiliin, joten maksu löytää perille tuttuun tapaan.

Vaivattomuudesta huolimatta yksi käyttäjä voi jatkossakin maksaa vain yhtä pysäköintiä kerrallaan. Useamman ajoneuvon loukkuun jäänyttä palvelu ei ainakaan toistaiseksi pelasta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kymmenen maata, 500 kaupunkia

Auton tuulilasiin liimattavat pysäköintipalvelun käytöstä kertovat tarrat jäävät EasyParkin mukaan kolikkomaksun tapaan pian historiaan.

Pysäköintimaksu

– Ainakin me hieman vanhemmat autoilijat muistamme tuulilasien ajoneuvokohtaiset katsastustarrat. Ehkä sen systeemin perintönä tulee, että luulemme uusienkin palvelujen liittyvän vain yhteen ajoneuvoon. Moni onkin pelastanut puhelinpalvelua vielä käyttämättömän ja kolikottoman ystävän parkkipinteestä. Ei mene kuin muutama sekunti ja kaverin auton rekisterinumero on syötetty omaan tiliin. Pelastusoperaation lisäksi tulee samalla tehtyä päivän hyvä teko, Suomen EasyParkin toimitusjohtaja Stefan Anderson vinkkaa.

EasyPark auttaa autoilijaa löytämään pysäköintipaikan ja maksamaan pysäköinnistä yli 500 kaupungissa kymmenessä eri maassa, joten sovelluksen käyttökohteet eivät lopu aivan heti.

Edelläkävijät mukana jo nyt

Suuressa osassa Suomen kaupunkeja tuulilasiin ei enää tarvitse liimata pysäköintipalvelun käytöstä kertovaa tarraa tai kirjoittaa palveluntarjoajan nimellä varustettua lappua kojelaudalle .

Jo lähes 90 prosenttia EasyParkin mobiilipalvelun kautta maksetuista pysäköinneistä tunnistetaan älylaitteilla, eli pysäköinninvalvojat skannaavat ajoneuvojen rekisterinumerot ja saavat sitä kautta reaaliaikaisen tiedon maksutilanteesta.

Tarrattoman aikakauden edelläkävijäkaupungit ovat Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Porvoo, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa.

– Kokonaisuudessaan tarrasirkuksen poisjäänti helpottaa sekä autoilijan että palveluntarjoajan tilannetta. Jopa viidesosa asiakaspalvelumme yhteydenotoista liittyi pyyntöön saada uusia tarroja, EasyParkin Stefan Anderson kertoo.

Tarravaatimuksen viimeiset linnakkeet

Aivan täysin sähköistä ja kätevää ei pysäköinti kuitenkaan ole vielä koko maassa.

Pysäköinninvalvonta tarvitsee tiedon mobiilipalvelun käytöstä tuulilasitarralla vielä ainakin Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kajaanissa, Kokkolassa, Kotkassa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Mikkelissä, Naantalissa, Oulussa, Pietarsaaressa ja Porissa.

– Lähitulevaisuudessa kaikissa kaupungeissa päästään eroon tarroista. Se on sekä autoilijan että kaupunkien yhteinen etu. Digitalisaatio tuo tässäkin varsin arkisessa toiminnossa lisää sekä tuottavuutta että tehokkuutta, Anderson vakuuttaa.

Lähde: EasyPark Kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat