27.4.2019

Porsche 718 Boxster ja 718 Cayman saavat sähköä 2022 mennessä

Porsche 718 Boxster sähkö 718 Cayman hybridi

Täyssähkömallin lisäksi Porsche harkitsee 718 Boxsterin ja 718 Caymanin hybridiversioita lähivuosille.

Porschen keulamies Oliver Blume on kertonut brittiläiselle Autocar-lehdelle, että saksalaisvalmistaja kehittelee 718 Boxsterista ja Caymanista täyssähköistä versiota, joka nähtäneen markkinoilla 2022 mennessä. Samalla Porschella tutkitaan hybridiversioiden mahdollisuutta.
– Meillä on täyssähköisiä 718-prototyyppejä jo nyt ja hybridiprototyyppiä rakennetaan, Blume kommentoi.

Porschen arvioidaan kiinnostuneen hybridiversioista sen jälkeen, kun nykyisen akkuteknologian arvioitiin mahdollistavan vain noin 300 kilometrin toimintamatkan ilman merkittäviä muutoksia auton pohjarakenteeseen. Yhtiö tosin arvioi akkujen energiatehokkuuden kehittyvän 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä, tarkoittaen sekä pienempiä että kevyempiä akustoja saman energiamäärän varastointiin.

Luvassa saattaa kuitenkin olla esimerkiksi Macan-katumaasturin tavoin tilanne, jossa 718:n täyssähköversiot pohjautuvat Porschen PPE-sähköautoarkkitehtuuriin, hybridimallien pohjautuessa päivitettyyn versioon nykyisestä keskimoottoripohjarakenteesta.

Porsche 718 Boxster sähkö 718 Cayman hybridi

Juuri Macanin tilanteesta Blume kommentoi seuraavasti:
– Ainakin seuraavat kaksi, kolme vuotta meillä on molemmat. Siinä vaiheessa voimme päättää, päivitämmekö polttomoottorit Euro 7 -päästöstandardiin vai menemmekö täysin sähköön. Eri maat muuttuvat eri tahtiin, Kiina haluaa sähköä nyt heti ja taasen Venäjällä asialla ei ole niin kiire, esimerkiksi.

Vielä ei tiedetä, olisiko 718:sta luvassa niin sanottu itselataava täyshybridi, ladattava hybridi vai kevythybridi. Mikäli mallissa nähdään 48 voltin kevythybridi- tai lataushybriditeknologiaa, pohjautuu mallien kehitystyö uuden 911:n vastaavaan. 992-sukupolven 911 on jo suunniteltu hybridisointia varten, joten PDK-kaksoiskytkinvaihteistosta löytyy jo valmis paikka polttomoottoria avittavalle sähkömoottorille. Porschelta kerrottiin alkuvuodesta, että päätös 911:n hybridisoinnista tehdään myöhemmin tänä vuonna.

Vuoden 2025 tienoilla Porschen sähköautosuunnitelmissa saattaa olla täyssähköinen jatko-osa 918 Spyder -hybridisuperautolle. Tuolloin käytössä lienevät myös kiinteän katalyytin akut, luvaten lisää merkittäviä parannuksia akkujen energiatehokkuuteen.

Lähde: Autocar Kuvat: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat