uudistunut Porsche Macan

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2019 1.3.2019

Porsche paljastaa tulevaisuuttaan: seuraava Macan liikkuu sähkövoimalla

Uutta Porsche Macan -mallia tuskin nähdään ennen vuotta 2021.

Porsche ilmoittaa tuovansa seuraavan sukupolven Macan-katumaasturinsa tarjolle täyssähköisenä. Kyse on valmistajan ensimmäisestä täyssähköisestä katumaasturista, ja samalla merkki siitä, miten yhtiö aikoo laajentaa sähköautotarjontaansa ensimmäisenä saapuvan Taycan-mallin ulkopuolelle. Taycanin odotetaan saapuvan markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana, ja valmistaja on myös ilmoittanut esittelevänsä mallista hieman maastohenkisemmän Taycan Cross Turismo -version.

Ei lainkaan polttomoottoria?

Porsche kertoo seuraavan Macanin perustuvan PPE-perusrakenteelle (Premium Platform Electric), joka on Porschen ja Audin yhteistyön tulos. Yksi PPE:n kohokohdista on 800 voltin sähköjärjestelmä, joka mahdollistaa erittäin nopeat pikalataukset.

Mielenkiintoinen kysymys onkin, saako uusi Macan lainkaan polttomoottoriversiota? Jos saa, Macanista tulisi ensimmäinen Porsche-malli, jonka ostaja voi valita polttomoottorin tai täyssähkömallin väliltä. Toisaalta PPE-perusrakenne viittaa vahvasti pelkkään sähkökäyttöön, joten nykyinen Macan saattaakin jäädä malliston viimeiseksi polttomoottorimalliksi.

Valmistaja on ilmoittanut ensimmäisten PPE-pohjaisten täyssähköautojen saapuvan markkinoille vuonna 2021 – juuri mallipäivityksen läpi käyneellä nykyisellä Macanilla on siis vielä runsaasti elinaikaa.

Lue uudistuneen Macanin (avauskuvassa) ensikoeajo täältä.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat