29.2.2016

Porschen erikoismalli 911 R vuoti julkisuuteen

GT3 RS:n tekniikka, manuaalivaihteisto, kauniin siivetön kori… Mutta valitettavasti lähes varmasti loppuun myyty.

Porsche 911 R on ollut julkinen salaisuus jo jonkun aikaa. Auton on tiedetty yhdistävän 911 GT3 -mallin tekniikkaa kauniin siivettömään retroteemaiseen koriin.

Nyt, vain päivä ennen Geneven autonäyttelyä, salaisuudesta tuli entistäkin julkisempi. Hollantilainen Vierenzestig.nl paljasti uutuuden erikoisen ulkonäön. Päähuomion vievät kaksi läpi auton kulkevaa punaista raitaa.

Retrotyyliset väritykset ovat viime vuosina nousseet Porsche-maailmassa muotiin. Esimerkiksi 60–70 -lukujen 911-malleja rakentavasta Porsche-keräilijä Magnus Walkerista on muodostunut kulttihahmo. Suurta suosiota on saanut myös kalifornialainen Singer, joka rakentaa 90-luvun alun 911-malleista huomattavasti vanhemman näköisiä keräilykappaleita.

Moottorin toimituksen flaamintaito on välttävä, mutta amerikkalaisen Road & Track -sivuston tulkkaamien tietojen perusteella 911 R saakin GT3-mallin 3,8-litraisen sijaan GT3 RS -version nelilitraisen voimanlähteen. Se tarkoittaa 500 hevosvoimaa kunnioitettavalla 8 800 kierroksella minuutissa. Retroteemaan sopivasti uutuuden vaihteisto on kuusivaihteinen manuaali.

Uutuuden kori perustuu 911 GT3 -malliin, mutta katon ja konepellin pokkaukset viittaavat GT3 RS:n kevytrakenneosiin. Sisäkuvat paljastavat retrokuosilla verhoillut kuppipenkit.

Porsche 911 R on suoraan keräilykappaleeksi tehty auto, jonka hinta (190 000 euroa, kertovat nettihuhut) vuoden päästä on lähes varmasti tämänpäiväistä suurempi. Se tekisi uutuudesta mitä hienoimman sijoituskohteen, mutta ostaminen ei ole yksinkertaista. Huhut kertovat auton olevan jo loppuunmyyty – toiset tarinat taas viestivät 918 Spider -superauton ostajien olevan etusijalla.

Lohtua voi etsiä Moottorin 911 GT3 -koeajosta.

Lähde ja kuvankaappaukset: Vierenzestig.nl ja Road & Track

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat