2.10.2020

Renaultilla pohditaan: tehtäisiinkö Méganesta myös crossover?

Megane crossover Renault

Renaultin uusi toimitusjohtaja ei ole jahkailemassa luotsatessaan ranskalaismerkkiä uuteen aikaan. Kaikki haluavat crossovereita, joten miksei Mégane liittyisi muotiin?

Renaultilla pohditaan Mégane-malliston laajentamista crossover-versiolla. Idean takana on yhtiön tuore toimitusjohtaja Luca de Meo, joka haluaa laajentaa malliston tuottavampia osia erilaisten kulukuurien vastapainoksi.

Ranskalaismerkin katse kohdistuu erityisesti kotimaalaiseen kilpakumppaniin PSA:han, joka on pärjännyt pienemmällä mallistolla paremmin koronaviruspandemian kourissa.

Mégane lienee kuitenkin turvassa myös de Meon tammikuussa esiteltävässä suunnitelmassa ja Renaultin klassikkomallista tehtäneen eräänlainen malliston kulmakivi. Luvassa lieneekin crossover-aineksilla maustettu Mégane, joko katumaasturina tai kevyesti korotettuna mallina.

– Meneillään on paljon keskusteluja ja ne elävät edelleen, mutta asiat ovat selvästi liikkumassa (Méganen) crossover-versiota kohti, kommentoi Renaultin suunnitelmiin tutustunut lähde Automotive Newsille.

Uuden malliversion kehittäminen on ollut viime vuosina muodissa, sillä esimerkiksi Ford on esitellyt kevyesti korotettuja Active-versioita Fiestasta ja Focuksesta ja jopa Honda Jazz on lähtenyt crossover-junaan. Verrattain edullisesti jatkojalostettavat malliversiot vetoavat ostajien katumaasturikaipuuseen ja toisaalta parantavat malliston kannattavuutta.

Reutersin saamien tietojen mukaan de Meon sisäinen muistio viittaa, että Renault on kuitenkin karsimassa mallistoaan noin kolmanneksella, muistuttaen esimerkiksi aiemmasta suunnitelmasta karsia tila-autoklassikko Espace. Merkki myös tuo katumaasturi Arkanan Eurooppaan 2021.

Kuvassa Renault XM3 Inspire -konseptiauto Seoulin autonäyttelystä 2019.

Lähde: Automotive News Kuvituskuva: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat