12.1.2024

Smart julkisti kauas puusta pudonneiden sähköcrossoveriensa hinnat – molempien mallien alkaen-hinnat 40 tonnin paikkeilla

Aivan jokaista piirtoa myöten uuden Smart-malliston myynti käynnistyi tänään Suomessa #1:n ja #3:n myötä.

Mercedes-Benzin ja sveitsiläisen kellotehtaan Swatchin neljännesvuosisata sitten perustama Smart keskittyi premiumasenteella varustettuihin piskuisiin kaupunkiautoihin aina 2020-luvulle asti. Tänään puolestaan aukeaa kokonaan uusi lehti Smartin tarinassa myös Suomessa, kun sen uusi mallisto sai hinnat ja samalla tilauskirjat aukesivat.

Veho myy uusia Smarteja neljällä paikkakunnalla Suomessa, nimittäin Vantaalla, Espoossa, Turussa ja Tampereella. Ensimmäisiä asiakasautoja odotetaan huhtikuuksi maahan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Smart #1 alkaen 39 390 €

Uusista, Geely-pohjaisista Smart-crossovereista pienempi ja siten vähän paremmin keskiaikaisen kaupungin kujille edelleenkin mahtuva #1 irtoaa edullisimmillaan hieman alle 40 000 eurolla. Tällä rahalla saa Pro-mallin, takavetoisena ja 47 kilowattitunnin akulla.

Smart #1

Korottamalla Pro+ -varustetasoon, saa järeämmän 62 nettokilowattitunnin akun, mutta saman 200-kilowattisen takamoottorin, tasan viisi tonnia kalliimmalla eli 44 390 eurolla. 315-kilowattinen nelivetojärjestelmä ja järeämpi akku yhdistyvät ensi kertaa 48 500 euron Pulse-mallissa, ja huippumallina toimii Pulsen kanssa saman voimalinjan omaava Brabus, alkaen 53 250 eurolla.

Smart #1:n muihin ominaisuuksiin ja tasokkaaseen varusteluun pääset tutustumaan tästä Moottorin aiemmasta jutusta.

Smart #3 alkaen 41 600 €

Uusista Smarteista suurempi eli hashtag-kolmonen on saatavilla vain hieman yli pari tonnia #1:tä kalliimmalla. #3:han on 13 senttimetriä ykkostä pidempi, hieman matalaprofiilisempi ja viistetymmällä kattolinjalla varustettu isosisko.

Smart #3:n voimalinjat ja varustetasot mukailevat pikkusiskon tarjontaa laajasti. 41 600 eurolla saa siis Pro-mallin 200 kilowatin taakse sijoitetulla sähkömoottorilla ja 47 nettokilowattitunnin akustolla. Pro+ tuo tullessaan 62 kilowattitunnin akun 45 700 euron hinnalla. Pulse tulee Suomessa osaksi #3 -mallistoa vasta myöhemmin, ja tässä kohtaa neliveto onkin mukana vain 55 700 euron Brabus-varustetason myötä. Erikoisuutena mukana on alkuvaiheessa myös 51 390 euron 25th Anniversary Edition, joka toimii siis Smartin neljännesvuosisadan juhlamallina.

Smart 3 25th Anniversary Edition

Smart #3 tekee kaikkein suurimman pesäeron premiumkaupunkiautomerkin tähänastiseen historiaan muutamia Mercedes-Benzin nykymallejakin kookkaampana autona. Kolmoseen voit tutustua tarkemmin täältä.

Nyt kun tilauskirjat ovat Suomessakin auenneet, on varsin mielenkiintoista nähdä, minkälaisille uomille uusi Smart automerkkinä asettuu, ja nähdäänkö Mercedes-Benzin ja BMW:n "proxyjen" eli Smartin ja Minin välillä kenties kovempaakin kilpailua kompaktihkojen premiumtason sähköcrossovereiden markkinoilla.

Lähde ja kuvat: Smart/Veho Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat