28.10.2019

Tekninen vika pysäytti Silja Symphonyn – lähtöjä peruttu, laiva seisoo Tukholmassa

Silja Symphonyn lähtöjä on peruttu teknisen vian vuoksi. Laiva seisoo Tukholmassa korjattavana.

Silja Symphonyn evävakaimessa ilmennyt vika pysäytti laivan liikennöinnin Helsinki-Tukholma-reitillä. Eilisen iltalähdön perumisen myötä myös tälle päivälle suunniteltu lähtö Helsingistä Tukholmaan on peruttu.

Laivan evävakaimessa ilmeni vikaa laivan saapuessa Tukholmaan sunnuntaina 27.10. aamulla. Tekniset asiantuntijat ja laivan miehistö yrittivät laivayhtiön mukaan ratkaista vikaa päivän aikana satamassa, mutta vikaa ei saatu korjattua yrityksistä huolimatta.

Yhtiö kertoo laivamatkalla olevan noin 2 100 matkustajaa, joista osa yöpyi viime yön laivassa. Osa laivan ravintoloista, kahvilat ja muutamat kaupat ovat olleet auki myös satamassa.

Kansainvälisiä matkustajia on pyritty siirtämään Helsinkiin poikkeusjärjestelyin, esimerkiksi yhtiön Tukholma-Turku-reitillä palvelevalla Galaxyllä, jotta he ehtisivät jatkolennoilleen Helsingistä.

Tallink Siljan asiakaspalvelu on luvannut olla yhteydessä matkustajiin, joiden matkan laivan tekninen vika peruu tai siirtää tuonnemmaksi.

Vielä ei ole täyttä varmuutta, saadaanko vaurioitunut alus kuntoon maanantain aikana, vai onko luvassa lisää peruutuksia esimerkiksi mahdollisen telakoinnin ajaksi. Laivayhtiö on luvannut tiedottaa asiasta muun muassa verkkosivuillaan.

Lähde: Tallink Silja Kuvituskuva: Tallink Silja /Marko-Stampehl

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat