21.3.2021

Toyota Aygo X Prologue tulee tuotantoon – yksin leikkivä saa tehdä mitä haluaa

Toyota Aygo X Prologue

Toyota Aygo X Prologue vihjaa vahvasti miltä malliston edullisin auto tulee jatkossa näyttämään. Kantavana teemana toimii kuusikulmio.

Toyota Aygo X Prologue vihjaa hyvin suorasti siitä, miltä tuleva Toyota Aygon seuraaja näyttää. Uutuus on ilmiselvästi crossover, joten perinteinen pikkuauto kokee kevyen korotuksen. Aiemmin Aygo oli yhteishanke ranskalaisen Peugeotin (107/108) ja Citroënin (C1) kanssa, mutta hanke siirtyi kuluvan vuoden alusta Toyotan yksinomistukseen.

Toyota kertoo halunneensa välttää pienistä autoista usein löytyvän söpöyden ja luoda suorastaan hieman tuhman auton. Tällä tahdotaan tuoda A-segmenttiin oikein kunnolla väriä ja potkua. He näkevät isoja mahdollisuuksia pikkuautojen luokassa, joka on tällä hetkellä jäänyt hieman paitsioon.

Japanilaisvalmistaja on jo aiemmin kertonut tulevankin Aygon liikkuvan perinteisen polttomoottorin voimin. Yaris tarjoaa 1,0-litraisen kolmesylinterisen ratkaisun, joka voisi olla vaihtoehto tämänkin keulalle.

Toyota Aygo X Prologue

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toyota Aygo X Prologue

Vuodesta 2005 tuotannossa ollut Aygo on Toyotan edullisin malli ja siihen on aina haettu leikkisyyttä sekä nuorekkuutta. Aygon kerrotaan ilmentäneen aina liikkumisen vapautta ja nyt tähän on tarkoitus lisätä hieman särmää.

Toyota Aygo X Prologue

Korotetusta asusta, valtavista 19-tuumaisista vanteista ja levitetyistä kaarista huolimatta tallella on yhä myös Aygosta jo tuttuja piirteitä, kuten pystyt takavalot, lasinen takaluukun kansi sekä monien muiden pikkuautojen tapaan mahdollisimman pienet ylitykset. Sitä paitsi esimerkiksi nuo 19-tuumaiset vanteet tuskin löytävät tietään tuotantoon – ainakaan ihan perusmalliin. Autossa toistuu vahvasti kuusikulmioihin pohjautuva teema, joka löytyy hyvin selkeänä muun muassa keulamaskista ja sumuvaloista.

Mielnkiintoisia yksityiskohtia ovat integroidut kattokaiteet, action-kamerat sivupeileissä ja takapuskuriin integroitu pyöräteline. Takalasin alta yhteydessä oleva takavalo toimii samalla myös tavaratilan kahvana.

Toyota Aygo X Prologue

Tässä ei voi tietenkään jäädä huomaamatta myöskään auton kaksivärimaalaus, jossa on siinäkin haettu kuusikulmiosta tuttuja muotoja. Keulan ajovalot, vai pitäisikö sanoa ajovalo, on sekin näyttävä kokonaisuus ja heijastelee varsin selvästi takavalon muotoa keulaan – tai toisinpäin.

Aika näyttää kuinka paljon kompromisseja joudutaan vielä tekemään tuotantoa varten ja viimeistään koeajon myötä meille selvinnee minkälaisia ruuvinkantoja autossa on käytetty. Kai kuusiokulmioteeman voisi sinnekin ulottaa.

Kuvat ja lähde: Toyota

Luetuimmat