2.4.2019

Toyota onkin Mazda: Yhdysvalloissa myydään Yarista, joka ei ole siltä miltä näyttää

Toyota Yaris

Se näyttää Mazdalta, mutta perässä lukee Toyota.

Kuvien Toyota Yaris näyttää tutulta, mutta ei tutulta Toyota Yarikselta. Se pikkuauto, jota Euroopassa myydään jo kolmatta sukupolvea, ei kuvissa esiinny. Sähäkän siniseen väriin on verhottu aivan toinen japanilaisauto, nimittäin Mazda 2.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toyota Yaris

Yhteistyön tulos

Taustalla on Mazdan ja Toyotan erikoinen yhteistyö. Mazdan Meksikon tehdas alkoi toimittaa Toyotan nuorisomerkki Scionille Mazda 2:n sedanversiota vuonna 2015. Autoa myytiin nimellä Scion iA. Kun Toyota lopetti Scionin, vaihtui auton mallinimi Toyota Yaris iA:ksi, ja hetken päästä Yaris Sedaniksi.

Mazda-pohjaisen Yaris -sedanin rinnalla myytiin pystyperäistä Yarista, sitä samaa Toyotan omaa, jota Suomessakin myydään. Pystyperäisen Yariksen myynti Yhdysvalloissa lopetettiin mallivuodelle 2019.

Toyota Yaris

Nyt autolle on esitelty seuraaja. Vuosimallin 2020 Toyota Yaris -pystyperä pohjautuu Yhdysvalloissa tästä lähtien sedaniin, eli kyseessä on pystyperäinen Mazda 2 varustettuna Toyotan logoilla ja puskureilla. Sisällä edes ohjauspyörää ei ole vaihdettu, joten Mazda-kuljettajat tuntevat olonsa heti kotoisaksi.

Pikkumuutoksia

Toyota Yaris

Toyota kertoo tiedotteessaan auton keulaa kohti venytetyn ohjaamon antavan sille makaavan, bulldogmaisen ilmeen. Kieltämättä pelkkä etupuskurin vaihto muuttaa Mazdan ilmettä melkoisesti.

Yhdysvalloissa Toyota Yaris liikkuu 1,5-litraisen 106-hevosvoimaisen bensiinimoottorin turvin. Moottori on tuttua Mazdan Skyactiv-G -voimanlähde. Ainoa vaihteistovaihtoehto on 6-vaihteinen automaatti.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat