9.8.2016

Yhdysvaltalaisviranomaiset: VW-ryhmän 3.0 dieseleissä lisähuijauksia

Volkswagen

Yhdysvaltain ympäristöviranomaiset ovat havainneet Volkswagen-ryhmän 3,0-dieselmoottoreissa uusia päästöhuijausominaisuuksia. Löytö saattaa vaikeuttaa sovun syntymistä lähiaikoina.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat havainneet Volkswagen-ryhmän 3,0-litraisissa dieselmoottoreissa enemmän epäselvyyksiä moottorinohjausohjelmistossa. Aiemman päästöhuijausmekanismin lisäksi Audin valmistamissa moottoreissa on ajastettu mekanismi, joka kytkee päästöjärjestelmät pois päältä noin 22 minuutin jälkeen. Viralliset päästötestit kestävät yleensä 20 minuuttia.

Saksalaisen Bild am Sonntag -lehden mukaan lisähuijausohjelmistoa on käytetty Audi Q7:ssa, Porsche Cayennessa ja VW Touaregissa. Yhdysvalloissa aiemmin saavutettu sopu päästöhuijausmoottoreiden hyvittämisestä ei kata maassa myytyjä 3,0-litraisia moottoreita, joita on myyty noin 85 000 kappaletta. Mikäli Bild am Sonntagin tiedot paljastuvat oikeiksi, saattaa nyt löytynyt ohjelmiston lisäominaisuus vaikeuttaa Volkswagenin pyrkimyksiä päästä sopuun myös isompien dieseleiden osalta.

Euroopassa Volkswagen-ryhmän 3,0-litraiset moottorit eivät ole olleet osana päästöhuijausskandaalia.

Lähde: Automotive News Kuva: Shutterstock

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat